Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P.R. [ Beta ]

29. 03. 2024. 13:53 >> 13:54
Čitaj mi:

isporuka od 2026. do kraja 2028.

S. Makedonija kupuje u Italiji osam vojnih helikoptera

Sjeverna Makedonija kupuje za Armiju osam novih transportnih helikoptera od italijanske kompanije "Leonardo".

Ministarstvo odbrane je objavilo da su ugovor o kupovini helikoptera AW149 i AW169M u utorak, 26. marta, potpisali ministarka odbrane Slavjanka Petrovska i potpredsjednik firme "Leonardo S.p.A" Ćezare Kačo.

Helikopteri bi trebalo da budu isporučeni od 2026. do kraja 2028. godine, a uz njih idu i oprema, rezervni djelovi, trenažer, obuka letačkog i tehničkog osoblje i izgradnja hangara.

Ministarstvo odbrane je 14. marta najavilo da će taj posao koštati 230 miliona eura što će biti plaćeno u četiri rate, a prva od 16 odsto ukupne vrijednosti biće ove godine.

Na konkurs za izbor kompanija za te letjelice bile su četiri ponude - "Leonarda", njemačko-francuskog konzorcijuma, kompanije iz SAD i Kanade.

U januaru je Petrovska objelodanila da je ponuda "Leonarda" najpovoljnija i za kupovinu osam višenamjenskih helikoptera "AgustaWestland, AW", takođe za Armiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније