Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P.R. [ Anadolija ]

28. 03. 2024. 11:16 >> 11:17
Čitaj mi:

JUČE

Izvršen sajber napad na stranicu predsjednice Slovenije

Izvršen je sajber ​​​​napad na službenu stranicu predsjednice Slovenije Nataše Pirc Musar, a hakeri najavljuju nove napade.

Hakeri su napali stranicu predsjednice Slovenije koja je sada ponovno dostupna. SI-CERT je potvrdio da se ne radi o upadu u sistem, već samo o usporavanju te da su podaci sigurni.

Kabinet predsjednice Republike saopštio da je web-stranica privremeno nedostupna zbog poremećaja u radu.

"Zajedno s nadležnim službama otklanjamo prepreku i molimo za razumijevanje", naveli su iz Kabineta i dodali da su ih nadležne službe obavijestile o prekidu rada.

Stranica je bila nedostupna do večeri u srijedu.

Nedostupnost se podudara s izjavom ruske hakerske grupe "Cyber ​​​​Army Russia Reborn" da će pokrenuti kampanju napada na web-stranice državnih agencija, počevši od web-stranice predsjednika republike, dodajući emotikon svinje.

Hakersku grupu zabrinjava činjenica da Slovenija podržava Ukrajinu i da se pridružila inicijativi Češke za kupovinu artiljerijske municije.

Nakon napada na web-stranicu predsjednice Slovenije u srijedu, stranica Slovenske vojske danas je nedostupna.

U Ministarstvu odbrane Slovenije su objasnili da se ne radi o hakerskom napadu, već o komplikaciji u ažuriranju sistema.

Web-stranica sada ponovno radi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније