Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ Politika.rs ]

11. 03. 2024. 22:45 >> 22:43
1
Čitaj mi:

IDEJA KABINETA PREDSJEDNIKA

Ukrajinski vojnici moći će da se liječe u Sjevernoj Makedoniji

Za Sje­ver­nu Ma­ke­do­ni­ju na­čel­no je pri­hva­tlji­va ide­ja o otva­ra­nju cen­ta­ra za re­ha­bi­li­ta­ci­ju ra­nje­nih i po­vrije­đe­nih ukra­jin­skih voj­ni­ka, re­če­no je u Ka­bi­ne­tu pred­sjed­ni­ka Sje­ver­ne Ma­ke­do­ni­je Ste­ve Pen­da­rov­skog.

"Ide­ja o otva­ra­nju cen­ta­ra za re­ha­bi­li­ta­ci­ju ra­nje­nih i po­vrije­đe­nih ukra­jin­skih voj­ni­ka u ze­mlja­ma za­pad­nog Bal­ka­na, uklju­ču­ju­ći i Se­ver­nu Ma­ke­do­ni­ju za nas je na­čel­no pri­hva­tlji­va", poručeno je u saopštenju kabineta Pendatovskog. 

Kako je navedeno u saopštenju, po­treb­na je kon­kret­na raz­ra­da de­ta­lja.

"To će biti u nad­le­žno­sti vla­da ze­ma­lja ko­je iz­ra­ze sa­gla­snost da uzmu uče­šće u tom pro­gra­mu”, re­če­no je u Ka­bi­ne­tu Pen­da­rov­skog dr­žav­noj agen­ci­ji MIA.

O ide­ji da bal­kan­ske dr­ža­ve, uklju­ču­ju­ći Se­ver­nu Ma­ke­do­ni­ju, po­mog­nu u re­ha­bi­li­ta­ci­ji de­ce i voj­ni­ka iz rat­nih zo­na u Ukra­ji­ni, ka­ko je ob­ja­vio pred­sed­nik Ukra­ji­ne Vo­lo­di­mir Ze­len­ski, raz­go­va­ra­no je na sa­stan­ci­ma s pred­sed­ni­ci­ma Sje­ver­ne Ma­ke­do­ni­je i Cr­ne Go­re, Ste­vom Pen­da­rov­skim i Ja­ko­vom Mi­la­to­vi­ćem, na sa­mi­tu Ukra­ji­na – Ju­go­i­stoč­na Evro­pa, odr­ža­nom u Ti­ra­ni 28. fe­bru­a­ra.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније