Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Б.

22. 11. 2023. 13:30 >> 13:32

ROČIŠTE U ZAGREBAČKOM SUDU 19. DECEMBRA

Eparhija zagrebačko-ljubljanska SPC pred bankrotom

Trgovački sud u Zagrebu za 19. decembar je zakazao ročište na kojem će se odlučivati o predlogu otvaranja stečaja nad Srpskom pravoslavnom crkvom u Hrvatskoj, eparhijom zagrebačko-ljubljanskom, a mitropolitu Kirilu Bojoviću naredio je da dostavi popis imovine i obaveza eparhije.

Ako osoba ovlašćena za zastupanje dužnika u roku od osam dana ne dostavi popis imovine i obaveza dužnika, sud će odrediti saslušanje osobe ovlašćene za zastupanje dužnika, ističe se u sudskoj odluci koju potpisuje sutkinja Jadranka Mađeruh.

"U slučaju neodazivanja na saslušanje sud može osobi ovlašćenoj za zastupanje dužnika odrediti dovođenje, a može je i kazniti novčanom kaznom u iznosu do 1.327 eura (10.000 kuna)", stoji u rješenju.

Sud podsjeća i da za davanje neistinitog ili nepotpunog popisa imovine i obaveza, dužnik odgovara kao za davanje lažnog iskaza u postupku pred sudom.

U obrazloženju se navodi da je 4. oktobra bio obustavljen skraćeni stečajni postupak pokrenut zahtjevom Finansijske agencije (Fina), a odlučeno je da će se postupak nastaviti primjenom opštih odredbi Stečajnog zakona.

Kao razlog tome, navodi se da iz dostavljene dokumentacije proizlazi da društvo raspolaže imovinom, i to nekretninama upisanima u zemljišne knjige koje vodi Opštinski sud u Puli.

U objavljenoj sudskoj dokumentaciji ne navodi se iznos dugovanja eparhije, ali Finansijska agencija je pozvana da dostavi potvrdu o stanju žiro računa dužnika s datumom neposredno prije ročišta zakazanog za 19. decembar.

Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj, eparhija zagrebačko-ljubljanska upisana je u Registar vjerskih zajednica 16.11.2004., sa sjedištem u Zagrebu – Ilica 7/II.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније