Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ RTS ]

20. 09. 2023. 22:28 >> 22:28
6

PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić: Ne odričem se Kosova, drugu zemlju nemamo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je za RTS da situacija na Kosovu polako izmiče kontroli i da će tražiti hitnu sjednicu Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

Vučić je pred sjutrašnje obraćanje na sjednici Generalne skupštine UN-a kazao da će čekati promjenu predsjedavajućeg Savjeta bezbjednosti.

"Brazil je od 1. oktobra. U zavisnosti od toga kada će biti zakazana sjednica za Unmik, zavisi za kada ćemo tražiti hitnu sjednicu o KiM“, rekao je Vučić.

Napominje da se plaši da “situacija na Kosovu polako, ali sigurno izmiče kontroli”.

“Ne znam šta će sve biti, ali znam da kad vas dovedu dotle da više nemate izbora, stave u ćošak iz kojeg nemate kud, tada morate da se branite svom svojom snagom“, rekao je Vučić.

Ukazao je i na to se Srbija neće odreći Kosova.

“Borićemo se za svoju zemlju. Drugu zemlju nemamo. KiM je po Rezluciji UN 1244 dio Republike Srbije. Mi toga da se odričemo nećemo. Predaje bilo kakve, kapitulacije kakvim svjedočimo u drugim djelovima svijeta, kakvim smo svjedočili 90-ih, neće biti“, zaključio je Vučić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније