Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.M. [ Beta ]

07. 03. 2023. 16:05   >>  16:23 6

MILORAD DODIK

“Ambasada SAD u Sarajevu ponovo se obračunava sa mnom”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH podržava ideju o oružanoj pobuni u BiH, koju bi, kako je rekao, izveli muslimani američkim oružjem.

"Od pasivnih posmatrača (poglavar Islamske zajendice u BiH Husein) Kavazovićevih fundamentalističkih stavova, Američka ambasada je krenula u otvorenu odbranu prvog muslimana u BiH. Samo što ja lično mislim da oni ne brane Kavazovića, već ideju o oružanoj pobuni, koju bi muslimani izveli, čijim drugo, do američkim oružjem", objavljeno je na stranici Dodik.net.

Predsjednik RS je ocenio da se Ambasada SAD u Sarajevu "ponovo obračunava" s njim i, "umjesto jasne osude reisovih poziva na oružje - što bi bio civilizovani gest jedne ambasade, na opšte iznenađenje vidi se odbrana Kavazovićevih stavova".

Ambasada SAD u BiH je saopštila u ponedjeljak da su izjave i reagovanja koji dominiraju u BiH duboko destruktivni za tu zemlju i njeno društvo i da je posebno razočaravajuće kada bilo koji vjerski vođa pominje ili prijeti nasiljem kao rješenjem problema u BiH.

"Sugestija da postoji veća potreba za ’mirom i tolerancijom’ u BiH je dobra, ali se ova preporuka mora jednako primijeniti na političke vođe BiH, kao i na njene vjerske vođe, i ništa manje na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika", navela je Ambasada SAD u BiH povodom izjave poglavara IZ u BiH da "zemlju treba braniti oružjem, ako institucije BiH padnu".

Dodik je ocijenio da bi "zbog ovakvog saopštenja u iole ozbiljnoj zemlji ambasador bio pozvan bar na konsultacije, negdje čak i najuren".

"Samo u BiH strani diplomata podstiče sukobe, podržava jezik mržnje čak i vjerskih poglavara, i ostaje diplomata", ocijenio je on.

Po riječima Dodika, Ambasada SAD u BiH je ćutala "kada su iz islamske vjerske zajednice dolazile uvrede na račun pravoslavaca, pa i nedavno iz džamije u Republici Srpskoj".

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније