Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

П.Р. [ Beta ]

30. 01. 2023. 14:48 >> 14:43

SLOVENIJA

Istraga protiv dva Rusa osumnjičena za špijunažu

Slovenačko tužilaštvo saopštilo je danas da je otvorilo istragu protiv dva Rusa osumnjičena za špijunažu, prenijeli su tamošnji mediji.

"U toku su istrage protiv dvije osumnjičene osobe, uhapšene 5. decembra", izjavila je za Frans pres tužiteljka Katarina Bergant, ne navodeći druge detalje.

Slovenački list "Delo", koji je otkrio cijeli slučaj, prenio je da je riječ o pripadnicima ruske vojne obavještajne službe (GRU).

Kako bi prikrili svoje postupke, Rusi su osnovali kompaniju za nekretnine i antikvitete, u skromnim prostorijama u centru Ljubljane, i to pod lažnim identitetom.

Jedan od njih ima argentinski pasoš.

Slovenija, kao i mnogi njeni susjedi u Evropskoj uniji (EU), protjerala je grupu od 33 ruska diplomata u aprilu, poslije otkrića masakra koji se pripisuje ruskim snagama u blizini Kijeva.

U Sloveniji inače nijesu uobičajene afere o špijunaži.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније