Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Б. [ Beta ]

26. 11. 2022. 19:26 >> 19:24

TUŽILAŠTVO SRBIJE

Među uhapšenima u međunarodnoj akciji članovi kavačkog klana

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da su među osumnjičenima za šverc kokaina - srpskim državljanima uhapšenim u Belgiji, Holandiji i Luksemburgu, članovi "vračarskog", odnosno "kavačkog" klana.

Pripadnici te organizovane kriminalne grupe su, kako se dodaje u saopštenju, iz Južne Amerike organizovali transport veće količine kokaina u luku Roterdam u Holandiji, odakle je transportovan u belgijski Arlon, gdje je i zaplijenjeno 115 kilograma te droge.

Uhapšeni su koristili registrovanu kompaniju u Arlonu koja se bavi preprodajom betonskih ploča, u koje su sakrivali po tri paketa sa kokainom, težine od po 1.120 grama.

Ta kriminalna grupa je kokain preko njemačke špediterske firme trebalo da distribuira do njemačkog grada Trir, a zatim do hangara te kompanije u Londonu za dalju prodaju.

U zajedničkoj međunarodnoj akciji kojom je rukovodilo Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije, uhapšeno je osam osoba, dok se za preostalim pripadnicima organizovane kriminalne grupe traga.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je ranije da je među uhapšenima šest državljana Srbije, jedan Bosne i Hercegovine, kao i jedna neidentifikovana osoba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније