Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Б. [ Beta ]

07. 10. 2022. 17:08   >>  17:08

PLANIRALI UBISTVO SVJEDOKA

U Srbiji nova optužnica protiv Šarića i 14 osoba

Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal podiglo je danas optužnicu protiv Darka Šarića i još 14 osoba zbog sumnje da su planirali da ubiju svjedoka saradnika iz drugog postupka koji se protiv Šarića vodio pred Višim sudom u Beogradu.

Tužilaštvo u saopštenju navodi da se Šarić, kao organizator kriminalne grupe, tereti da je napravio plan da iz bezobzirne osvete liši života svjedoka Nebojšu Joksovića, a kada u tome nijesu uspjeli, kako navodi tužilaštvo, Šarić je izdao nalog da se Joksović diskredituje i eventualno izgubi status svjedoka saradnika.

Šariću i ostalim okrivljenima se stavlja na teret da su od početka 2020. godine do aprila 2022. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namijenjenih za izvršenje krivičnog djela, izazivanje opšte opasnosti, lažno prijavljivanje i zloupotreba službenog položaja.

Tužilaštvo dodaje da su optužnicom obuhvaćeni i policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprava kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, kao i Službe za kriminalističko obavještajne poslove, Duško Mirković, Danilo Stojanović i Milutin Radovanović.

Sumnja se da su oni, po nalogu okrivljenog Darka Šarića, istrage protiv pripadnika te kriminalne grupe usmjeravali tako da se ne otkriju pravi izvršioci djela, tako što su prikupljali strogo povjerljive i povjerljive podatke o otvorenim operativnim obradama protiv pripadnika grupe, i prenosili ih Šariću.

Navodi se i da je Šarić dalje naloge pripadnicima te kriminalne organizacije slao iz pritvorske jedinice Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, korišćenjem kriptovanog telefona sa "Skaj" aplikacijom.

Tužilaštvo za organizovani kriminal navodi da je tokom predistražnog postupka sarađivalo s policijskim i pravosudnim organima više evropskih zemalja uz podršku Evrodžasta i Evropola, u koordinaciji s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbjednosno-informativne agencije, čime su prikupljeni brojni materijalni dokazi vezani za kriminalne aktivnosti te organizovane kriminalne grupe.

Tužilaštvo ističe i da nastavlja istragu protiv okrivljenog Darka Šarića zbog osnovane sumnje da je izvršio i krivično djelo teško ubistvo, na štetu Milana Milovca u Ekvadoru.

Darko Šarić ranije je osuđen na 15 godina zatvora zbog međunarodnog šverca kokaina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније