Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta/I. P. ]

28. 09. 2022. 18:25 >> 18:22
8

DODIK O UKRAJINI

Džaferović se plaši referenduma o nezavisnosti Republike Srpske

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je danas da Bosnu i Hercegovinu niko i ne pita da li će ili neće priznati referendume u djelovima Ukrajine koje su okupirale ruske snage.

Komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da BiH neće priznati referendume u djelovima Ukrajine, Dodik je kazao da se "za to pita Predsjedništvo BiH".

"Može on (Džaferović) da govori šta hoće. Mi mislimo da BiH neće imati odluku o tome. BiH niko i ne pita hoće li priznati ili neće priznati. Ja mislim da svi imaju pravo na tu vrstu referenduma", kazao je on za banjalučke "Nezavisne novine".

Dodik je ocijenio da, ako je Zapad "posijao neizvjesnost" time što je "na bazi odluke Skupštine ili jedne grupe ljudi" Kosovu priznao nezavisnost, zašto onda nezavisnost ne bi mogla biti priznata na bazi referenduma.

"Formalnopravno, Predsjedništvo BiH neće biti u prilici da odbije te (ruske) referendume (u Ukrajini), bar u narednih mjesec i nešto dana, dok ne dođe novo Predsjedništvo, a ne vjerujem ni novo. Ja ću uložiti svaku vrstu veta, jer smatram da BiH nema s tim ništa", kazao je on.

Još je ocijenio da se Džaferović plaši referenduma o nezavisnosti RS, koji mu, kako je naveo, "visi za glavom".

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније