Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

04. 08. 2018. 13:05 >> 15:24
18

VUČIĆ UVJERAVA

Srbi sa Kosova da se ne boje, neće biti novih "oluja"

Molim ljude na Kosovu da se ne boje, jer će Srbija dati sve da im sačuva mir i bezbjednost, kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Na pitanje novinara "šta će dati", Vučić je rekao "gotovo sve".

"Novih 'oluja' neće biti, srpska država ih neće odobriti. Sve činimo, sve ćemo dati za mir, beskompromisno smo orjentisani na mir. Pogrome i slične stvari Srbija nikada neće dozvoliti", rekao je Vučić, istakavši da su danas na sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost donijete "neke odluke, ali one još nijesu za javnost".

On je rekao i da kompromisno rješenje za Kosovo nije na vidiku i da nije optimista po tom pitanju.

Vučić ije danas razgovarao i sa srpskim patrijarhom Irinejom o položaju Srba u regionu i na Kosovu.

Irinej i Vučić o Srbima u Crnoj Gori

"Razgovarali smo o položaju našeg naroda u Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, posljedicama zločina u akciji Oluja, demografiji i katastrofalnim demografskim kretanjima i o neophodnosti preduzimanje daljih ozbiljnih neophodnih mjera za osptanak srpske nacije i srpskog naroda", rekao je Vučić novinarima u Beogradu poslije sastanka sa patrijarhom.

On je naveo da je patrijarha upoznao o sadržini razgovora koji se vodi u Briselu sa Prištinom. 

Vučić je kazao da je patrijarhu na otvoren način rekao šta misli i o Kosovu i o svim drugim važnim pitanjima da je zadovoljan što ga je patrijarh slušao, ali i što je on od njega čuo sve što misli crkva.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније