Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

17. 09. 2024. 13:38 >> 13:39
Čitaj mi:

Ivanović sa ambasadorom Srbije

Beograd i Priština da nađu rješenje pod pokroviteljstvom EU

Dijalog i saradnja, uz uvažavanje prava svih zajednica, predstavljaju ključne elemente za dugoročno rješavanje problema i očuvanje stabilnosti u regionu, ocijenjeno je na sastanku potpredsjednika Vlade Crne Gore za vanjske i evropske poslove Filipa Ivanovića i ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori Nebojše Rodića.

“U otvorenom i srdačnom razgovoru, sagovornici su ponovili posvećenost razvoju dobrosusjedskih odnosa, koji su dodatno osnaženi zajedničkim evropskim ciljevima i regionalnom saradnjom”, navodi se u saopštenju Vlade.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o trenutnoj situaciji na sjeveru Kosova, pri čemu je izražena zabrinutost zbog aktuelnih međuetničkih tenzija.

Kako je saopšteno, potpredsjednik Ivanović je istakao važnost pronalaženja održivih rješenja putem dijaloga između Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije, naglašavajući da Crna Gora čvrsto podržava mirno rješavanje spornih pitanja.

On je podvukao značaj poštovanja prava srpske zajednice na sjeveru Kosova, uz nadu da će u narednom periodu doći do deeskalacije tenzija i političkog rješenja koje će omogućiti očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

Ambasador Rodić je predstavio plan Republike Srbije u pet tačaka, koji je usmjeren ka unaprjeđenju životnih uslova srpske zajednice.

Kako je saopšteno, on je takođe istakao da Republika Srbija ostaje posvećena očuvanju mira i stabilnosti, te da će preduzeti sve neophodne korake kako bi se izbjeglo pogoršanje bezbjednosne situacije.

“Sagovornici su izrazili zajedničku nadu da će napori u tom pravcu dovesti do konstruktivnih rezultata”, zaključuje se u saopštenju Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније