Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

02. 09. 2024. 13:45 >> 13:45
Čitaj mi:

"stvarne motive pokazaće vrijeme"

LP: Neko ko nije član ne može ni napustiti partiju

Iz Liberalne partije (LP) su reagovali povodom informacije da je više članova te partije u Podgorici podnijelo ostavke i napustilo stranku, zbog, kako su naveli, neslaganja sa potezima rukovodstva partije. bili punopravni članovi LP. Poručuju da je LP maksimalno posvećena kampanji Evropskog saveza za izbore u Podgorici i Kotoru, zbog čega reaguju na informaciju 212 „članova” koji su 'napustili' Liberalnu partiju iako zapravo nijesu ni bili punopravni članovi".  

"U periodu sada već više od godinu dana, od prošlogodišnjeg Izborne konferencije nisu učetvovali u radu Predsjedništva i Glavnog odbora i nisu željeli učetvovati u kreiranju Evropskog saveza kao nove nadstranačke platforme koja traži novi pristup i u vremenu opšte dezintegracije okuplja zdrave građanske proevropske i državotvorne političke i nepolitičke strukture. Pretpostavljamo da je taj uspjeh rukovodstva LP na čelu sa Vatroslavom Belanom i odlična reakcija građanki i građana na formiranje Evropskog saveza problematičano, ali što da radimo, mi moramo graditi dalje", navode u saopštenju. 

Liberali moraju biti kreatori i graditelji a ne pasivni posmatrači ili destruktivci, kazali su iz te partije, poručivši:

"Znamo, nekima to nije lako, naviklo se puno lagodnije i lakše do mandata i kasnije pozicija. U tome se krije suština „trulih kompromisa” i „zanemarivanju interesa partije”. Dodatno o pozadini ovakvog istupa na početku kampanje u Podgorici i dodatnim stvarnim motivima nećemo sada, jer će se vjerovatno samo pokazati u narednom periodu. Liberalna partija se u ovih godinu dana od Izborne konferencije konsolidovala u izazovnim okolnostima vanparlamentarnog života i sa partnerima iz SD, SDP i nestranačkim ličnostima formirala Evropski savez. Predate su sjajne liste u Podgorici i Kotoru i temelj smo najperspektivnije političke platforme u Crnoj Gori", istakli su u saopštenju. 

Sve to, kako su kazali, bez zere pomoći potpisnika jutrošnjeg „napuštanja” LP.

"Naprotiv, tako da je formalizovano samo ono što je davna realnost koja je možda morala biti konstatovana u prethodnim godinama, ali kako za odlaganje dobrih stvari u Crnoj Gori nemamo više vremena za gubljenje, neka se konstatuje sada pod novim rukovodstvom LP. Uvjereni smo, a to se pokazuje i na terenu, u svaki svoj potez i stratešku odluku, a za to imamo potvrde kroz jednoglasne odluke Glavnog odbora i u sinergiji, atmosferi i energiji koja je prisutna u Evropskom savezu. Zato idemo da radimo i koncentrišemo se na pobjedničku kampanju za Podgoricu za primjer i da zasja Kotor!, to je trenutno najpotrebnije Crnoj Gori i njenim građanima", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније