Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

26. 08. 2024. 09:20 >> 09:20
1

momčilo Leković

Opština Bar naručila dva luksuzna džipa

Poslanik Demokrata Momčilo Leković kaže da dok mnogi djelovi Bara u 21. vijeku nemaju osnovnu infrastukturu, Opština je početkom 2024. godine ,,mudro" zaključila da su joj hitno potrebna dva luksuzna džipa vrijedna 110 hiljada eura.

"I to izgleda kako bi se lokalni funkcioneri mogli lakše provlačiti kroz gradske gužve, ali možda i istraživati neprohodne planinske puteve? Jer, šta su stvarne potrebe građana u poređenju sa udobnošću kožnih sjedišta i savremenih gedžeta ovih automobila? Čini se da su opštinske vlasti, umjesto da riješe svakodnevne probleme građana, odlučile da riješe svoj „problem“ prevoza i to u velikom stilu" kaže se u saopštenju.

Dodaju da u barskom parlamentu na sjednici održanoj prije desetak dana "nijesmo mogli dobiti odgovor, ko ,,duži" dva električna džipa plaćena 110 000 eura, nakon sprovedenog tendera koji je nosio radni naziv: ,,Nabavka vozila za potrebe parking servisa i organa lokalne uprave,, ",

"Po cijeni i karakteristikama moglo bi se zaključiti da pripadaju nekim ,,važnim" opštinskim ,,facama", mada se tu stvara dilema jer su 2020. nabavkom službenih škoda vrijednosti 300 hiljada eura svi prvi ljudi barske opštine dobili sasvim solidna vozila. Postavlja se pitanje ko je to nakon samo 4 godine od kupovine novih vozila imao potrebu za džipovima sa grijačima sjedišta? Da li su možda ovi automobili kupljeni u skladu sa duplim funkcijama opštinskih funkcionera, za svaku funkciju po jedno službeno vozilo, to bi možda bilo logično, jer kada mogu duple funkcije zašto ne bi mogla i dupla službena vozila", kaže Leković.

Očigledno da, smatra on, u opštinskoj upravi smatraju da se budućnost Bara najbolje može graditi iz klimatizovanog džipa sa kožnim sjedištima i panoramskim krovom kroz koji se jasno vidi koliko se daleko odmaklo od stvarnih potreba stanovništva.

"A možda bi građani trebali da budu zahvalni - jer sad bar znaju na šta se tačno troši njihov novac, i to u "prestižnom" izdanju. Ako ništa drugo, barem će biti sigurni da će gradski oci stići na vrijeme na svaki sastanak, ma koliko naši putevi bili loši. Pogon na sva 4 točka i skoro 300 konjskih snaga im garantuje tako nešto", kaže Leković.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније