Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

25. 08. 2024. 16:39 >> 17:09
1

PROBLEMATIZOVANO KAŠNJENJE

Dragović spreman za sjednicu o popisu, čeka se Rakočević

Kopredsjednik Odbora za praćenje primjene Sporazuma o uslovima za održavanje popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, kao i praćenje sprovođenja procesa popisa, Darko Dragović (PES), saopštio je za Portal da je spreman da se odmah zakaže sjednica tog tijela.

Iz Socijalističke narodne partije (SNP) danas su pozvali da se, zbog kašnjenja u objavljivanju rezultata popisa, zakaže pomenuta sjednica.

"Po mom mišljenju ne postoje bilo kakve zakulisne radnje zbog kojih se ne objavljuju konačni rezultati popisa, spreman sam da se odmah zakaze sjednica Odbora", rekao je Dragović.

Istakao je da je u prethodnom periodu bezuspješno pokušavao da pribavi saglasnost od kopredsjedavajućeg Nikole Rakočevića (DPS) da zakažemo sjednicu Odbora.

"Prema tome, prava adresa za odgovor na vaše pitanje je kolega Nikola Rakočević", dodao je Dragović.

Takođe, pozvao je kolege iz Demokratske narodne partije (DNP) da "ne zlouptrebljavaju proces popisa stanovništva u dnevnopolitičke svrhe nepotrebno stvarajući nepotrebnu sumnju u vjerodostojnost podataka popisa".

"Sad kad su napokon dio izvršne vlasti neka počnu da se i ponašaju kao odgovorna vlast, odnosno, da se upoznaju sa stvarnim razlozima neobjavljivanja rezultata popisa i doprinesu uspješnom okoncanju ovog složenog procesa, jer je odgovornost na svim činiocima vlasti", rekao je poslanik PES-a za Portal Javnog servisa. 

Portal RTCG ovim povodom je kontaktirao i Rakočevića. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније