Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

12. 08. 2024. 15:21 >> 16:03
Čitaj mi:

REAGOVANJE PES-A

"URA ima problem sa istinom, slučaj Ramaja primjer o brizi za interese zemlje"

Iz Pokreta Evropa sad tvrde da građanski pokret URA i njen predsjednik Dritan Abazović imaju najveći problem, ne sa PES-om, već sa istinom, koja ih, kako tvrde, vremenom svaki put do sada apsolutno demantuje.

Iz PES-a su reagovali na saopštenje GP URA u kom su naveli da pripremljenim izmjenama Zakona vladajuća većina sprema pljačku državne imovine i da javnost treba da zna kome Pokret Evropa sad namješta poslove.

 

Iz ove partije navode da "koliko se URA brinula o interesima države Crne Gore, najbolje se vidjelo u slučaju dodjele pasoša Naseru Ramaju, koji je sada uhapšen i osumnjičen za utaju poreza od oko dva miliona eura". 

"Međutim, upravo danas osumnjičeni Naser Ramaj je na osnovu procjena tadašnjih ministarstava unutrašnjih poslova i finansija, kojima su upravljali Filip Adžić i Aleksandar Damjanović, dobio crnogorsko državljanstvo sa obrazloženjem da je dao "veliki ekonomski doprinos Crnoj Gori", dodaju u saopštenju. 

Prema njihovim riječima, to je tek početak utvrđivanja kontroverznih radnji koje je izvršavala Abazovićeva Vlada.

"Podsjećamo da je ista rekorder u dodijeli državljanstava", piše u regovanju PES-a. 

Nadalje tvrde da je za vrijeme Vlade kojom je upravljao Dritan Abazović izdato preko 300 crnogorskih pasoša na preporuku tadašnje izvršene vlasti.

"Zbog vrlo nelagodne pozicije u kojoj se nalazi URA, a koja nema obrazloženje za ove postupke, fokus pokušavaju da usmjere na novi spin kako PES preko zakona planira rasprodaju državne imovine. Prije nepunih godinu dana, Abazović je iznio takođe neistinu, kada je rekao da će Spajić nakon formiranja Vlade prodati Elektroprivredu Crne Gore, kako bi se na taj način obezbijedila sredstva za finansiranje programa Evropa Sad 2", poručuju iz PES-a. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније