Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Nena Drašković, Radio Crne Gore

01. 08. 2024. 06:48 >> 07:01

OCJENE

Do stabilne vlasti u Budvi u avgustu?

Iako su u Novoj srpskoj demokratiji i Pokretu Evropa sad saopštili da su spremni da podrže kandidata za predsjednika Skupštine Opštine Budva kojeg predlože Demokrate, u toj partiji kažu da ih još niko nije uvjerio da ima većinu od 13 potpisnika.

"Mi smo se već kolegama iz Nove srpske demokratije i PES-u zahvalili na ponudi, odnosno, hajde da kažemo nekoj inicijativi da se podrže naš kandidat za predsjednika Skupštine, međutim mi dalje ostajemo pri stavu da samo igra ulogu brojka od 13 potpisnika eventualno. Jer to onda znači da imamo većinu da kandidujemo predsjednika Skupštine. Do sada se ništa novo nije desilo, ne postoji ta većina, nažalost", kazao je Đorđe Zenović, nosilac liste Demokrata. 

Iz koalicije "Za budućnost Budve" ponavljaju da su spremni da podrže kandidata Demokrata te da će, kako kaže nosilac liste, Mladen Mikielj, učiniti sve da do dogovora dođe.

"Dogovor koji je na bazi izborne volje građana Budve je potreban. Mi ne možemo da ne ispoštujemo izbornu volju građana Budve i radimo sve da do dogovora dođe. Ukoliko neki drugi ne budu željeli da ispoštuju volju građana, dobiće ponovo sud građana Budve i to jako brzo", naveo je Mikijelj. 

Da se ušlo u začarani krug te da je neophodno naći izlaz ističe odbornica Pokreta Evropa sad Nađa Laković.

"Postoji par opcija koje bismo mogli da iskoristimo da izvučemo grad. Neka očekivanja jesu da se u najkraćem vremenu formira vlast u Budvi. S obzirom da je održana Skupština koja je prekinuta, biće nastavljena tokom avgusta i nadam se da će tad da se formira stabilna vlast u Budvi. Mi smo tu da damo svaku vrstu podrške", kazala je Laković. 

Podsjećamo, Demokratska Crna Gora u narednim danima predložiće svog kandidata za predsjednika Skupštine Opštine. Da li bi grupa građana koju predvodi Nikola Jovanović dala podršku tom predlogu nijesmo uspjeli saznati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније