Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Sanjin Vešović, Radio Crne Gore

18. 07. 2024. 07:19 >> 07:19
Čitaj mi:

da li će uspjeti

"Dogovorom spasiti Budvu od političke destabilizacije"

Stranke u Budvi i dalje pokušavaju da dođu do broja od 17 odbornika koliko je potrebno za formiranje vlasti. Liste "Budva Naš Grad" Nikole Jovanovića, "Čist izbor" koju predvodi SDP i "Drugačije" na čijem je čelu URA, uputile su ponudu Demokratama i Evropi Sad da zajedno konstituišu većinu.

“Na ovoj strani može se formirati jedna stabilna većina koja će Budvu u narednom četvorogodišnjem periodu predvoditi”, kaže nosilac liste Čist izbor Petar Odžić.

Odžić za naš Radio poručuje da žele da Budvu spasu od dalje političke destabilizacije.

“Pokušaj da Budvu spasimo nove destabilizacije političkih prilika i da spasimo Budvu guranja u nove izbore”, kaže on.

Đorđe Zenović ispred budvanskih Demokrata kaže za Radio Crne Gore da će se odazvati pozivu da razgovaraju.

"Mislim da Budva definitivno više ne može da proživljava ovo što proživljava poslednje dvije godine, ovo je već druga turistička sezona u koju smo ušli i evo izlazimo polako bez predsjednika opštine. Tako da mislim da je ključno, prije svega odgovorno prema građanima da sjednemo da razgovaramo, i da formiramo konačnu vlast koja će biti funkcionalna i stabilna”, kaže Zenović.

Zenović ističe da nema ništa protiv toga da lokalna vlast zavisi od glasa SDP-a.

“S obzirom na to da smo mi sa njima već vršili vlast od 2017-2020. godine. U toj vlasti je bio i DF. Mi ne zatvaramo vrata nijednoj listi izuzev DPS-a”, kaže Zenović.

U pokretu Evropa sad ocjenjuju da je riječ o neprincipilnoj ponudi. Poručuju da su SDP i URA u zabludi ako misle da će po njihovoj mjeri činiti dio većine u Budvi. Navode da bi SDP i URA jedan dan da ruše PES na svim nivoima, a drugi dan bi da prave vlast sa istom tom strankom u Budvi.

Nosilac liste za budućnost Budve, Mladen Mikijelj, ocjenjuje da je jasno da Nikola Jovanović ne želi dogovor, nego priprema teren da napravi vlast sa DPS-om. Uvjeren je Mikijelj da ima časnih ljudi koji pripadaju građanskoj listi Budva naš grad, koji neće prihvatiti bilo koju vrstu saradnje sa DPS-om.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније