Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

05. 07. 2024. 11:09 >> 11:17
2

NIJE NA SASTANKU

Đeljošaj Milatoviću: EU integracije ne koristiti za lične i partijske promocije

Lider Albanskog foruma Nik Đeljošaj saopštio je da zbog ranije preuzetih obaveza nije u mogućnosti da prisustvuje današnjem sastanku sa predsjednikom države Jakovom Milatovićem. On je u odgovoru Milatoviću poručio da će Albanski forum podržati sve projekte koji idu u pravcu sigurnog evropskog puta Crne Gore, ali je kazao i da EU integracija ne treba koristiti za lične i partijske promocije.

On kaže da naš evropski put nema alternativu i da cijelo naše društvo mora se fokusirati i dati svoj doprinos da Crna Gora postane članica EU do 2028. godine.

“Albanski forum, kao subjekat koji predstavlja Albance u Crnoj Gori i ima najveću podršku Albanaca, veoma je zainteresovan za saradnju sa svim akterima društvene scene kako bi Crna Gora ostala u fokusu evropskih integracija”, naveo je Đeljošaj u odgovoru Milatović.

Na ovu temu, uvijek su kako kaže u Albanskom forumu spremni da daju doprinos i uvijek će podržavati samo i samo one projekte koji idu u pravcu sigurnog evropskog puta Crne Gore.

“Zbog ranije preuzetih obaveza nijesam u mogućnosti da prisustvujem današnjem sastanku. Ja, kao odgovoran pojedinac i mi kao ozbiljan politički subjekat, tačno, precizno i posvećeno obavljamo sve svoje poslove i profesionalne obaveze, tako da bi bilo nemoguće i neprincipijelno izbjeći ranije preuzete obaveze zbog sastanka koji je organizovan, možemo slobodno reći, po “ad hoc” proceduri.

Takođe, želim da istaknem da proces EU integracija ne treba koristiti za lične i partijske promocije, a pogotovo ne da se oko toga napravi ovoliki medijski spektakl”, poručio je lider Albanskog foruma.

Albanski forum, kako kaže, ostaje otvoren za organizovanje sastanka u narednom periodu u kontaktu sa Milatovićević kabinetom, a u koordinaciji sa kabinetima Albanskog foruma.

“Koherentnom i preciznom koordinacijom naših kabineta, znajući unaprijed mjesto, vrijeme, temu i sve druge detalje, spremni smo da sarađujemo i pružimo ruku podrške za postizanje naših evropskih ciljeva”, naveo je Đeljošaj.

Albanski forum, kako kaže, traži dijalog i promoviše saradnju i međusobno partnerstvo kako bi se naše društvo što prije integrisalo u veliku evropsku porodicu.

“Za EU, i samo za EU! Sa nadom da će se u bliskoj budućnosti organizovati sastanak po evropskim standardima između Vašeg i našeg kabineta, srdačno Vas pozdravljam i želim Vam sreću na današnjem sastanku”, zaključio je Đeljošaj u odgovoru Milatoviću.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније