Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

28. 06. 2024. 09:42 >> 09:44
Čitaj mi:

OPŠTINSKI ODBOR DPS-A

Traže od ministra zdravlja da smijeni direktorku bolnice u Nikšiću

U Opštinskom odboru DPS-a zatražili su od ministra zdravlja Vojislava Šimuna da smijeni direktorku nikšićke bolnice Dušanku Milatović Perović, jer će sva ulaganja ubuduće u tu ustanovi biti uzaludna, jer neće imati ni pacijenata ni kadra.

U saopštenju su pozdravili potpisivanje Ugovora o izvođenju radova u Opštoj bolnici Nikšić, koji su potpisali ministar energetike i rudarstva Saša Mujović i ministar zdravlja Vojislav Šimun, ali ističu da od kada je na čelu te ustanove Dušanka Milatović Perović, nikšićka bolnica je poznata samo po snakdalima, lošem tretnmanu prema zaposelnima i pacijentima, pa i nerasvijetljenim smrtnim slučajevima pacijenata.

"Želimo da obavijestimo ministra Šimuna da su u prethodnom periodu uložena ogromna sredstva u nikšićku bolnicu i da je to bila jedna uređena ustanova sa kvalitetnom zdravstvenom uslugom, koja je pružana pacijentima, ali je onda došao jedan Marko Mitrović, pa Dušanka Milatović Perović, koji su praktično u svakom smislu uništili Opštu bolnicu u Nikšiću. Od kada ustanovom rukovodi Milatović Perović za istu se samo čuje zahvaljujući skandalima, vijestima o mobingu, obračunu sa pacijentima i zaposlenima, pogrešnim terapijama, nedostatku osnovnog materijala, nepotizmu, kupljenim diplomama, kršenju zakona, kažnjavanju direktorice od strane inspekcije i najžalosnije nerasvijetljenim smrtnim slučajevima pacijenata", navode u saopštenju.

Pozvali su ministra Šimuna, da prije nego počnu sa radovima svrati do nikšićke bolnice i pozabavi se kadrovskim rješenjima, jer džaba će se bilo šta rekonstruisati ako bolnici okrenu leđa i pacijenti i kvalitetni medicinski kadar.

"Potonja je ura da smijenite Milatović Perović i pojedince kojima ona upravlja sa rukovodećih pozicija u OB Nikšić, jer ta malobrojna svita vrši torturu nad kolegama koje pod stresom dolaze na posao usljed čega mogu ispaštati samo i isključivo pacijenti, što nije u interesu ove zdravstvene ustanove, grada, a ako ćemo pravo ni crnogorskog zdravstvenog sistema kojim rukovodite", poručili su u DPS Nikšić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније