Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Portal RCTG ]

14. 06. 2024. 12:05 >> 12:16
2

goran danilović

UCG neće podržati rekonstrukciju Vlade sa aktuelnim tekstom rezolucije o Jasenovcu

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović saopštio je da ako je uslov za ulazak u Vladu usvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu, "onda pravimo veliku istorijsku grešku".

"Još jednom tražimo razgovor sa kolegama iz većine na ovu temu; nije sramota oko tog pitanja ni moliti. Uradi li se tako bićemo odgovorni za izjednačavanje velikog zločina u Srebrenici i holokausta koji je preživio srpski narod u NDH od 1941-1945. Usvojimo, dakle, Rezoluciju o holokaustu i u tekstu precizirajmo odgovornost nacističke tvorevine Nezavisne države Hrvatske za najveći pogrom nad Srbima, Jevrejima i Romima u ovom dijelu okupirane Evrope", navodi Danilović.

Kaže da je razgovor neophodan da se kao generacija političara, kako kaže, trajno ne obrukamo pred našom istorijom.

"Ujedinjena CG je spremna da podrži planiranu rekonstrukciju Vlade, u koju bi ušle stranke sadašnje većine, ali ne i pod uslovom da se usvoji Rezolucija o genocidu u Jasenovcu sa tekstom koji je predložen. Jasenovac nije isto što i Srebrenica - Jasenovac je dio holokausta koji je sistemski sprovođen nad našim narodom od strane NDH duge četiri godine rata", zaključio je Danilović.



Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније