Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

12. 06. 2024. 18:01 >> 18:01
Čitaj mi:

jovana todorović

"Napadima na žene mora se stati na kraj"

U ime DNP-a, kao portparolka Demokratske narodne partije, najoštrije osuđujem primitivistički napad nepoznatog građanina na bivšu ministarku prosvjete, Vesnu Bratić, saopštila je Jovana Todorović.

"Kao pripadnica slabijeg pola, ističem da se prostačkom ophođenju prema ženama, poput javnog ataka na Vesnu Bratić, uz psovke i uvrede na granici fizičkog obračuna, jednom najzad mora stati na kraj. Posebno u vremenu kad naša država sve više napreduje na evropskom putu, na kojem nema mjesta mizoginiji i kabadahijskom ponašanju prema bilo kojoj ženi, majci, sestri i kćerki u Crnoj Gori", istakla je ona.

Kako kaže, posebno zabrinjava što je Bratić u svojoj izjavi za javnost istakla da je i ranije primjećivala izvjesne prijeteće signale, pa nadležni organi moraju konkretnije povesti računa o njenoj ličnoj bezbjednosti. Bratićeva je svakako u pravu i kad ističe da se ataci prema njoj javljaju i kao posljedica širenja govora mržnje na društvenim mrežama, čime se ne doprinosi stepenu tolerancije, niti uvažavanju svih žena u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Kaže da kao portparolka DNP-a, apeluje na sve nadležne organe, policiju i dežurnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, da nemili slučaj procesuiraju, jer žene u Crnoj Gori u zabrinjavajućem broju primjera doživljavaju razne oblike prijetnji, od verbalnih do fizičkih nasrtaja.

"Stoga podržavam sve apele resornih institucija i odgovornih pojedinaca, koji su stali na stranu Vesne Bratić, ističući da miran građanski život bez prijetnji i nasilja na ulici i bilo gdje, posebno prema ženama, predstavlja jednu od temeljnih perspektiva našeg društva u cjelini", ističe se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније