Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Mina ]

11. 06. 2024. 11:32 >> 11:33
1
Čitaj mi:

u Berlinu

Spajić na Konferenciji o oporavku Ukrajine

Premijer Milojko Spajić učestvuje na Konferenciji o oporavku Ukrajine, koja se danas i sjutra održava u Berlinu.

Iz Vlade je saopšteno da Spajić na Konferenciji učestvuje na poziv kancelara Njemačke Olafa Šolca, i predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

Navodi se da je Konferencija o oporavku Ukrajine još jedan u nizu događaja na visokom nivou posvećenih dugoročnom oporavku i rekonstrukciji Ukrajine.

"Ovogodišnji skup ima za cilj obezbjeđivanje široke međunarodne podrške u obnovi i modernizaciji Ukrajine, a pored političkih lidera okupiće i brojne druge predstavnike uticajnih međunarodnih organizacija", kaže se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da će Spajić tokom boravka u Njemačkoj, učestvovati i na obilježavanju 75 godina postojanja NATO-a u organizaciji Njemačkog atlantskog društva.

"Domaćin debate je visoki predstavnik za BiH Kristijan Šmit koji je predsjedavajući DAG-om, a među učesnicima je i premijerka Estonije Kaja Kalas", ističe se u saopštenju.

Spajić će, kako se navodi, na poziv regionalne direktorice za Jugoistočnu Evropu u Istočnom odboru njemačke privrede, Anje Kiring biti glavni govornik, na godišnjem prijemu Odbora, koji će u četvrtak biti održan u Berlinu.

Navodi se da će na tom skupu učestvovati preko 150 gostiju uključujući predstavnike njemačkih državnih institucija, kompanija članica Istočnog odbora i članove diplomatskog kora.

Spajić će učestvovati i na manifestaciji „Dan ekonomije 2024“ u organizaciji Ekonomskog savjeta CDU-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније