Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

TVCG

09. 06. 2024. 20:03 >> 20:07
Čitaj mi:

PEJOVIĆ ZA TVCG

"Nema razloga da ponovo ne glasamo IBAR zakone"

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Boris Pejović kaže za TVCG da ne postoji nijedan razlog da se u Skupštini povono ne glasa za IBAR zakona.

On je to kazao povodom odluke predsjednika Jakova Milatovića da vrati Skupštini Crne Gore na ponovno odlučivanje dva zakona - zakon o nacionalnom javnom emiteru – Javnom medijskom servisu Crne Gore i o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama.

“Što se tiče konkretno našeg odnosa prema ovom zakonu, kao što znate ovaj zakon koji pripada setu IBAR zakona je dobio pozitivno mišljenje EK i ne postoji ni jedan razlog da ga ne glasamo, s obzirom na to da smo apsolutno posvećeni dobijanju IBAR-a”, kazao je Pejović.

Kako navodi na osnovu, član 85 stav 4, saziv za sjednicu se može uputiti u roku od sedam dana prije dana određenog za održavanje sjednice.

“Međutim, za to je neophodan dogovor na kolegijumu, a imajući u vidu značaj ovog zakona siguran sam da će kolege na kolegijumu imati afirmativan stav. Takođe, član 182 predviđa da ukoliko predsjednik Crne Gore zahtijeva da Skupština ponovo odlučuje u zakonu, predsjednik Skupštine stavlja taj zakon na dnevni red prve naredne sjednice Skupštine”, pojasnio je Pejović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније