Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

23. 05. 2024. 12:32 >> 12:32
3

gp ura

"Skandalozno da Spajićeva vlada potroši pola miliona eura za ručkove i pića za šest mjeseci"

Krajnje je skandalozan podatak da Spajićeva vlada za šest mjeseci potroši pola miliona eura za ručkove i pića u zemlji i inostranstvu, istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući objavljene podatke da je za troškove reprezentacija potrošeno 4,1 milion eura.

Iz URE naglašavaju da se još jednom pokazuje potpuno neprihvatljiv i neodgovoran Spajićev odnos prema javnim finansijama, u trenutku kada građanke i građani sanjaju o poboljšanju životnog standarda usljed neobuzdane inflacije i rasta cijena osnovnih životnih namirnica, dodajući da Vlada na troškove reprezentacije troši skoro 5 miliona eura, vrijednost sa koliko bi se mogla izgraditi tri vrtića.

"Poređenja radi, troškovi reprezentacije Abazovićeve Vlade bili su više nego duplo manji jer je to Vlada koja je radila u interesu građana i imala vrlo odgovoran i skroman odnos prema javnim finansijama, istovremeno stvarajući dodatne prihode sa vraćanjem u državno vlasništvo brojnih dobara. S druge strane, danas se suočavamo sa nastavkom prakse DPS-a, gdje se prema budžetu funkcioneri PES-a ponašaju kao prema otvorenom računu koji treba samo prazniti", naznačili su iz URE.

Iz te partije su pozvali Spajića da građanima objasni ovako visoku potrošnju i da kaže "kakvu korist građanke i građani imaju od ovolike količine ručkova koji se finansiraju iz Budžeta svih nas".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније