Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

15. 05. 2024. 19:51 >> 19:51
8

pred dan državnosti

DPS: Državne zastave uklonjene sa svih stubova u Zeti

Zastave Crne Gore su brzom intervencijom uklonjene sa svih stubova u Zeti, kazali su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Zeta. Na osnovu toga zaključuju da Opština Zeta ne slavi 21. maj Dan nezavisnosti Crne Gore.

"Opština Zeta ne slavi 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore jer vlast u Zeti duboko žali što Crna Gora nije više 27. izborna jedinica bivše državne zajednice sa Srbijom đe smo se pitali taman koliko se Asanović pita u Zeti! To je zaključak koji se izvodi iz brze intervencije da se zastave Crne Gore skinu sa svih stubova u Zeti da ne bi “smetale” onim građanima koji Zetu doživljavaju kao srpsku Spartu, a ne nikako kao kolijevku, milenijum duge, državnosti Crne Gore", kazali su iz lokalnog DPS-a.

Kazali su da vlast u toj opštini niej u stanju da zamijeni oštećenu rasvjetu ali, kako su dodali, brzom reakcijom uklanja "greškom" postavljene zastave Crne Gore.

"Možda vlast u Zeti nije u stanju da angažuje dizalicu i zamijeni oštećenu rasvjetu zbog čega je pola Zete u mraku ali zato u roku od par sati, brzom akcijom uklanja 'greškom' postavljene zastave Crne Gore i jasno šalje poruku da Zeta počinje tamo đe se crnogorska zastava na Dan državnosti ne vijori. Ovoliki naboj anti-patriotizma svakoga ostavlja zatečenim i samo potvrđuje da je i pored demanta, prošlogodišnja šarada sa skidanjem i postavljanjem zastava bila ipak istinita iako su probali to da prikriju. Pitamo građane Zete, kako se zovu ljudi koji vole drugu državu više od svoje i koji rade sve da, služeći drugoj državi učine štetu sopstvenoj? Koliko mi znamo, makar se ne zovu patriotama!", navodi se u saopštenju.

Kazali su i da su Zećani od nove vlasti očekivali makar nešto.

"A dobili su mrak zbog pokvarene rasvjete ili svakodnevnog nestanka struje, rupe zbog 'izostalog razgraničenja' jer asfalt bez granica ne može, dobili su poreske prijave za godinu unaprijed i račune za odvoz neodvezenog smeća! Dobili smo doduše i nove službe i preduzeća koja ne rade ništa, a čiji rukovodioci po ključu dolaze iz drugih opština jer Zećani nijesu dovoljno kvalitetan kadar ili možda nijesu u direktnim rodbinskim odnosima sa Milanom Kneževićem i ne dolaze iz Mojanovića. Kao partija koja je donijela nezavisnost i Crnoj Gori i Zeti, znajući da je to naše istorijsko pravo i potreba, čestitamo svim građanima Crne Gore predstojeći praznik uz obećanje da će se crnogorska zastava vječno vijoriti u Zeti slaveći i Jovana Vladimira i dinastije Balšića, Crnojevića i Petrovića kao i svijetlu slobodarsku istoriju Zete kao najtvrđi bedem na kome počiva državnost Crne Gore", zaključuje se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Zeta.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније