Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

09. 05. 2024. 20:52 >> 21:01
Čitaj mi:

Vuković

"Komentari Milovića prema Novaković Đurović dokaz da nije dostojan funkcije"

Mizogini i nevaspitani komentari ministra pravde Andreja Milovića su pokazatelj njegove nemoći i samo još jedan u nizu dokaza da nije dostojan funkcije koju obavlja, a za koju prima platu od svih građanki i građana Crne Gore, saopštila je potpredsjednica URE Milena Vuković.

"Nažalost, od ministra Milovića smo navikli na ovakav odnos prema ženama koji nije lišen samo poštovanja već je ponižavajući za društvo u kojem živimo. Vidjeli smo kako se ponašao prema koleginicama iz njegove partije, tako da njegovo ponašanje danas u Parlamentu Crne Gore prema poslanici Ani Novaković Đurović nije nikakvo iznenađenje. Razlika je samo što se mi ne bojimo ni ministra Milovića, niti bilo koga drugog, ali je poražavajuće što koleginice iz PES očigledno nemaju namjeru da reaguju i osude ovakvo njegovo ponašanje", poručuje Vuković.

Ona je istakla da Milović više nije član PES-a, ali je ministar i morao bi imati odgovornost prema javnom prostoru i prema svim ženama u Crnoj Gori.

"On je i dalje ministar pravde, i morao bi barem još ovo malo vremena, makar pokušati da budete dostojanstven i da na taj način završi njegovu zaista kratku političku karijeru", kazala je Vuković. 

Vuković je zaključila da će žene nastaviti da djeluju na političkom prostoru Crne Gore i da ih neće demotivisati "ovakvi nevaspitani i mizogini komentari ministra Milovića", niti bilo ko drugi koliko god to pokušavali.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније