Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

18. 04. 2024. 10:16 >> 10:24
Čitaj mi:

SAOPŠTENJE

Podržali listu “Budva naš grad” Nikola Jovanović

Pet odbornika i članova Privremenog odbora Nove srpske demokratija Budva zvanično su napustili partiju i podnijeli ostavke na članstvo u Privremenom odboru NSD Budva.

Njihovo saopštenje prenosimo integralno:

Ne želimo da imamo nikakve veze više sa strankom i rukovodstvom na čelu sa Andrijom Mandićem koji je instalirao „privremeni“ odbor po staljinističkom modelu i predao sudbinu stranke u ruke Mladenu Mikijelju i Nemanji Kuljači koji su po njegovom diktatu iz Podgorice srušili vlast u Budvi.

Od trenutka pritvaranja našeg predsjednika Mila Božovića svjedočimo fatalnom pokušaju da se Budva stavi pod šapu centrale i da se vlast povjeri sumnjivim tipovima kako bi se ostvarivao lični interes. Mi smo u politiku ušli čistog obraza i ruku i tako ćemo i ostati. Naš grad je još jednom postao talac trgovine na centralnom nivou jer je Andriji Mandiću važnije bilo da zadrži fotelju predsjednika skupštine i da uđe u Vladu nego da stane iza svog prijatelja Mila Božovića.

Posebno je degutantno to što je isti, na godišnjicu pritvaranja predsjednika opštine, došao u Budvu i održao sjednicu Izvršnog odbora a da Mila Božovića nije pomenuo kao da nije ni živ. Čak se nije udostoji da mu ime spomene na Kongresu koji je organizovao po modelu Kim Jong Una niti da pozove nekoga od članova njegove porodice da prisustvuju, iako su jedni od osnivača stranke. Da je za njega Budva bila samo plijen vidjelo se po ćutnji onda kada je Vlada koju on drži na staklenim nogama atakovala na lokalni parlament i kada je htjela da nas raspusti i uvede odbor povjerenika. Ta ćutnja je rekla sve i svima je sve jasno.

Nismo dozvoli uvođenje prinudne uprave i instaliranje privremene vlasti po volji Andrije Mandića i Milojka Spajića i svoje odborničke mandate smo vratili građanima jer samo njima služimo. Nema tih funkcija sa kojima su mogli da nas korumpiraju niti da nas privole da budemo poslušnici nečijih ličnih interesa.

Imajući u vidu sve navedeno, odlučili smo da pristupimo izbornoj listi „Budva naš grad“ čiji je nosilac Nikola Jovanović predsjednik Skupštine opštine Budva jer je to jedini ispravni, časni i pošteni način zastupanja interesa naših građana. Lišeni svih partijskih stega i centralističkih interesa, kao slobodni pojedinci, svoje djelovanje nastavljamo sa istim onim ljudima sa kojima smo izvojevali važne pobjede u Budvu i pokrenuli talas promjena širom Crne Gore zaključno sa 30-tim avgustom.

Pozivamo sve slobodnomisleće građane Budve, koji žele odgovornu i poštenu vlast koja ne dijeli svoje građane i radi u opštem interesu, da nas podrže i da budemo zajedno u možda do sada i najvažnijoj borbi za Budvu, za naš grad.

Aleksandar Božović
Milica Radonić
Milijana Đukić
Marijana Božović
Milena Perović

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније