Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Portal RTCG ]

05. 04. 2024. 15:44 >> 07:52
1
Čitaj mi:

AFERA DO KVON

Pozdravljamo odluku Vrhovnog suda, potvrđen ispravan stav Ministarstva pravde

Ministarstvo pravde Crne Gore pozdravlja odluku Vrhovnog suda u slučaju Do Kvon, koja potvrđuje pravnu ispravnost stava Ministarstva pravde, saopšteno je iz ovog resora.

"Vrhovni sud, kao najviša sudska instanca u zemlji, nedvosmisleno je potvrdio da je uloga sudova ograničena na utvrđivanje ispunjenosti kriterijuma za ekstradiciju lica, to jest da skraćeni postupak nije dozvoljen kada više država potražuje određeno lice", kaže se u saopštenju.

Kako kažu, sada je jasno da je ispravan stav Ministarstva pravde da, nakon što je utvrđeno da su kriterijumi za izručenje ispunjeni, ministar pravde jedini na osnovu zakonskog prava odlučuje da li će i kojoj od država lice biti izručeno.

!Pravni stav Vrhovnog suda predstavlja uputstvo za sve sudove u ovom i budućim slučajevima kada više država potražuje lice, da nema skraćenog postupka u slučajevima ekstradicije", navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније