Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Dijana Drašković, TVCG

26. 03. 2024. 19:34 >> 19:47
Čitaj mi:

Đeljošaj domaćin novog sastanka

Međustranački konflikti neće uticati na funkcionisanje vlasti

Dan nakon sastanka lidera parlamentarne većine zbog zategnutih odnosa između PES-a i Demokrata javnost je ostala uskraćena za detalje. Ipak, predsjednik Albanskog foruma Nik Đeljošaj tvrdi da je riječ o sitnicama, te da međustranački konflikti neće uticati na funkcionisanje vlasti na državnom nivou, kojoj prioriteti moraju biti IBAR i standard građana.

“Sastanak kao i svaki drugi”, kaže čelnik Albanskog foruma Nik Đeljošaj, nakon jučerašnjeg okupljanja s liderima parlamentarne većine.

Iako je izvjesno da je predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić čelnike većine pozvao kako bi pokušao da pomiri PES i Demokrate nakon izbora v. d. direktora Uprave policije, vlast kaže da ima mnogo bitnijeg posla.

“Oko ovih stvari ako ne možemo da dođemo do kompromisa onda je upitno sve ostalo. Iskreno to su minijaturne stvari na osnovu onoga što nas čeka, a to je da radimo ovih nekoliko mjeseci što više, kako bi došli do IBAR-a, kako da poboljšamo ekonomsku situaciju u državi”, kazao je Đeljošaj za TVCG.

U Šipčaniku sinoć navodno nije bio samo Milan Knežević, nezadovoljan zbog izbora Predraga Drecuna za predsjednika Odbora direktora IRF-a.

Zbog čega sve negoduju u DNP-u danas TVCG nije uspjela da sazna, a detalje nijesu htjeli da otkriju ni iz PES-a, ali ni Nove srpske demokratije.

Demokrate poručuju da su im principi važniji od fotelja. U vladajućoj većini uvjeravaju da daju sve od sebe da prioritet budu obećanja data građanima.

O njima će opet za desetak dana. “Ja sam sa zadovoljstvom prihvatio to da budem domaćin. Moj prioritet će biti da širimo dijalog, da širimo saradnju, da ova tri četiri mjeseca sve što ne može biti konsenzus ostavimo malo po strani, da nam bude fokus IBAR”, kazao je Đeljošaj.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније