Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Milica Sekulić [ TVCG ]

24. 03. 2024. 19:45 >> 22:40
Čitaj mi:

SJUTRA ISTIČE ROK VLADE

Samo bi Šavnik mogao da izbjegne prinudnu upravu

Sjutra ističe rok koji je Vlada dala opštinama Budva, Šavnik i Andrijevica da riješe probleme, inače će u tri grada biti uvedena prinudna uprava. Jedino su u Šavniku, kako tvrde, ispunili sve uslove.

"Uradili smo sve što su tražili sada mogu da poreknu to samo ako hoće da idu u pravno nasilje...", kazao je predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić.

U Budvi, polovičan učinak. Izabrana je potpredsjednica Škupštine Jasna Dokić, usvojen je i Strateški plan, ali se odbornici nijesu izjasnili o udaljenju Mila Božovića sa funkcije predsjednika Opštine. Sjednicu je prekinuo predsjednik skupštine, Nikola Jovanović, a odbornici jos nijesu dobili poziv za nastavak.

"Ne zanima me ko se u Vladi o van nje dogovorio iza naših leđa. Dogovori očigledno postoje. Imamo dovoljno hrabrosti da donesemo odluku o skraćenju mandata, kao što je bila 2020. i nemamo problem da smijenimo i ovaj režim", kazao je Nikola Jovanović.

Jedino u Andrijevici sjednicu nije ni zakazala. Podsjetimo, Vlada je naložila da se usvoji strateški plan i konacno glasa o inicijativama za smjenu predsjednika Skupštine i Opštine.

"Rok od 10 dana je kratak, jer ne može da se održi javna rasprava, a strateški plan je pripremljen. Ja sam sazivao sjednice i bilo ih je 11 za našu smjenu. Tražio sam pomoč od Ministarstva javne uprave i ono ovo treba da riješe", kaže potpredsjendik opštine Andrijevica.

Kako sada stvari stoje, jedino bi Šavnik mogao da izbjegne uvođenje prinudne uprave. No, hoće li se sa novom OIK konačno održati izbori u tom gradu, i dalje je neizvjesno. Budva i Andrijevica nijesu ispunile zahtjeve Vlade, pa je sada na potezu država.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније