Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Portal RTCG [ A.M. ]

19. 03. 2024. 19:35 >> 20:21
4
Čitaj mi:

ALEKSANDAR RADOVIĆ

Prošao sam poligrafsko testiranje, ništa me ne može kompromitovati

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Aleksandar Radović kazao je gostujući u Dnevniku 2 na TVCG da se danima spekulisalo o poligrafu, te da je on prošao poligrafsko testiranje. Istakao je da ne postoji ništa u njegovoj karijeri što bi ga moglo kompromitovati, te da postoji, da se ne bi ni prijavio za obavljanje ove funkcije.

"U javnosti su danima prisutne spekulacije da nijesam prošao poligrafsko testiranje, i hvala na prilici da noćas pred cijelom crnogorskom javnošću saopštim da sam prošao poligrafsko testiranje po svim pravilima poligrafske struke. Štaviše, dostupan sam i spreman da se podvrgnem poligrafskom ili nekom drugom ispitivanju na ova, ili eventualno neka druga pitanja", kazao je Radović.

Kako kaže, on nije političar.

"Ja sam službenik koji se prijavio na javni poziv, ispunjavajući sve uslove. Smatrao sam da sam dorastao da obavljam ovu funkiju. Vlada me izabrala. Sve ostalo što se dešavalo, nisu pitanja za mene", istakao je Radović.

Navodi da ne postoji ništa što bi ga moglo kompromitovati. 

"Ja sam prošao mnoge nacionalne i međunarodne provjere za poslove koje sam ranije obavljao. Ja sam bio oficir za vezu UP pri Europolu u Hagu i svim svojim znanjem, profesionalizmom trudio sam se da predstavljam Crnu Goru", naveo je on  i poručio da Crna Gora duguje zahvalnost Europolu na dosadašnjoj saradnji i svim podacima koje su nam dostavili.

Navodi da će se truditi da intenzivira saradnju sa tužilačkom organizacijom, te da je glavni cilj borba protiv organizovanog kriminala. 

Kaže da je bio nacionalni koordinator tokom evaluacije Manivala.

"Evaulacija se završila usvajanjem izvještaja o Crnoj Gori. Izvještaj je takav da je Crna Gora stavljena na listu zemalja u kojima nije prepoznat visok rizik od pranja novca i finansiranja terorizma, u javnosti poznatoj kao Siva lista. Pravi posao tek predstoji i postoji niz preporuka koji državni organi moraju da ispune, i to će biti fokus u narednom periodu", naveo je Radović.

Istakao je da po preuzimanju dužnosti imao sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Danilom Šaranovićem.

"Ja sam odmah po preuzimanju dužnosti obavijestio ministra da smo mi obavili tehničku primopredaju, i već narednog dana na njegov poziv imali smo sastanak. I ministar i ja smo profesionalci, i bezbjednost građana i funkcionasanje državnih organa moraju biti iznad svih interesa, pa i političkih", zaključio je Radović.

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније