Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Dragana Lalević, TVCG ]

17. 03. 2024. 16:20 >> 16:24
Čitaj mi:

JOVANOVIĆ

Budućnost Budve u rukama dijela odbornika vlasti

U lokalnoj samoupravi Budve tvrde da je najava Vlade sporna, te da će se o tom prijedlogu naknadno izjasniti. Iako je kabinet predsjednika Opštine prazan skoro godinu, šef lokalne skupštine kaže da je budućnost u rukama dijela odbornika vlasti, i poziva ministarstvo javne uprave da ne preispituje odluke Višeg suda. U opoziciji, s druge strane, tvrde da u gradu vlada anarhija i traže vanredne izbore.

Skoro godinu kabinet predsjednika opštine Budva je prazan. Zbog toga je Vlada upozorila da će uvesti prinudnu upravu. Šef parlamenta kaže da još nijesu dobili zvaničan dokument od Vlade ali da je takva najava zakonski sporna, te da će se naknadno odnijeti prema njoj.

"Odgovornost za trenutnu nefunkcionalnost ili nedovoljnu funkcionalnost opštine ne leži u predsjedniku opštine već u odbornicima opštine Budva, jer oni u tom dijelu ne rade svoj posao", kazao je predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović. 

Raniji pokušaji da se izabere potpredsjednica koju je predložio pritvoreni predsjednik su propali ali Jovanović kaže da je spreman da ovih dana sazove novu sjednicu, za još jedan pokušaj dogovora.

"Sve je u rukama parlamenta koji treba da se izjasni po toj tački dnevnog reda ali zbog bojkota određenih odbornika koji dolaze i iz reda Nove srpske demokratije i DNP-a i Pokreta za promjene to se nije desilo. Očito ne postoji političke volje da dođe do rješenja krize", kazao je Jovanović. 

Za opozicione Demokrate ta opcija više nije prihvatljiva, kažu da u gradu vlada anarhija i traže izbore.

Od izbora ne bježe u GP URA ali smatraju da ne ih ne bi trebalo održavati prijejeseni, zbog turističke sezone od koje grad živi. Ipak, poručuju da trenutnostanje nije održivo.

"Ovo je neka situacija gdje se smiruju građani Budve time što se plate potpisuju. Sve sam i ja skloniji tome da Budva zaistaide ka anarhihji i da ako se ne desi nešto drastično i ne napravimo neki ozbiljan zaokret u političkom smislu da ćemo imati ozbiljnih problema unarednom periodu", kazao je odbornik GP URA Ivan Ivanović. 

"Službe ne funkcionišu, sekretarijati nefunkcionišu", istakla je odbornica Demokrata Dragana Kažanegra Stanišić. 

Jovanović priznaje da postoje opstrukcije nekih sekretara i direktora ali da uprkos tome funkcionišu u skladu sa zakonom. A da li je upravljanje opštinom iz zatvora zakonito provjerava Ministarstvo javne uprave.

"Sve ono što je Milo Božović potpisivao u prethodnom periodu dešavalo se po odobrenju Višeg suda, jedne od najvećih sudskih instanci u državi. Ne očekujem da će MJU ulaziti u ocjenjivanje da li Viši sud postupa u skladu sa zakonom i da li pravilno postupa u ovoj situaciji", kazao je Jovanović. 

Da li će Vlada realizovati upozorenje i uvesti prinudnu upravu do izbora, te da li će rukovodstvo postupiti po odluci Vlade, u Budvi koja burno mijenja vlast, je kao i obično neizvjesno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније