Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

03. 03. 2024. 15:35 >> 15:40
1

NIKOLIĆ

"Tužilaštvo, poput Spajića, glumi da je iznad situacije"

Odgovor Vrhovnog državnog tužilaštva da se neće upuštati u bilo kakve rasprave i polemisati oko poslova iz sopstvene nadležnosti, neodoljivo podsjeća na stavove premijera Milojka Spajića koji konstantno glumi da je iznad situacije i da ga ne zanima da se pretjerano udubljuje u ono što je njegova ustavna nadležnost, kazao je portparol DPS-a Miloš Nikolić.

"I baš kao što premijer, čija je ustavna nadležnost vođenje unutrašnje i spoljne politike, sa ponosom ističe da ga to apsolutno ne interesuje, tako i tužilaštvo petparačkim mudrolijama nedostojnim polumaturskog uratka poručuje da se neće baviti komentarima na njihov rad podrazumijevajući valjda da su Novović i Marković nedodirljiva kasta na čiji rad se nema pravo kritički osvrtati", naveo je Nikolić u saopštenju. 

A kako rade, prema Nikolićevim riječima, najbolje svjedoči čuvena rečenica da su predmeti formirani i onda tako stoje godinama bez ikakvog epiloga i bez obavještavanja javnosti makar o elementarnim stvarima koje su od javnog interesa.

"Tako su prošle godine a da se i dalje ne zna ko je kupovao kalašnjikove i ko je pripremao državni udar uoči 30. avgusta, kako su kupovane akcije Luke Bar i kako je Telman Ismailov dobio azil. Takođe, tužilaštvo ne interesuje ni sve ono što se dešavalo u energetskom sektoru u kojem je golim okom vidljivo svakom građaninu došlo do enormnih zloupotreba i malverzacija u protekle tri godine koje su građane koštale na stotine miliona eura. Ne pomažu, očigledno ni negativni izvještaji DRI kao ni stotine krivičnih prijava koje je Demokratska partija socijalista podnijela", smatra on. 

Prema njegovim riječima, o sposobnosti tužilaštva govori i činjenica da isto nije u stanju da u saradnji sa Upravom policije obezbijedi sprovođenje izbora u Šavniku ili održavanja sjednice opštine u Andrijevici.

"Na kraju, pozivam Vrhovno državno tužilaštvo da kada se medijski oglašava ipak zadrži makar neki nivo budući da odgovor koji su pripremili ni po kvalitetu ni po tonu ne priliči ozbiljnoj državnoj instituciji kakva bi trebala da budu", istakao je Nikolić. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније