Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B./TVCG

14. 01. 2024. 08:04 >> 08:09
5

HRVATSKI MINISTAR ZA TVCG

"Krapovićevi stavovi neprihvatljivi, moramo pregovarati"

Stavovi crnogorskog ministra odbrane Dragana Krapovića o brodu Jadran i poloči u Morinju za Hrvatsku su apsolutno neprihvatljivi, kazao je u izjavi za TVCG hrvatski ministar odbrane Ivan Anušić, i poručio da se o tim temam mora razgovarati.

Ministar odbrane Dragan Krapović nije se juče sastao sa hrvatskim kolegom Ivanom Anušićem u Tivtu, kako je bilo planirano. Anušić je saopštio da je sastanak sa Krapovićem otkazao zbog njegovih izjava o ploči u Morinju i brodu Jadran.

Anušić za RTCG kaže da su upravo to trebalo da budu teme njihovog prvog sastanka.

"On (Krapović) je u tim izjavama jasno dao do znanja da su njegovi stavovi potpuno na suprotnom polu od onoga što ja kao ministar i kao potpredsjednik Vlade Hrvatske i ministar obrane, donosim kao stavove koje mi imamo na taj razgovor. I onda više nije bilo smisleno taj razgovor i taj sastanak održati, jer mislim da ne bismo ništa na tom sastanku riješili. Ti stavovi koji su izrečeni nisu nama neprihvatljivi, nego su nama apsolutno neprihvatljivi i sa tih pozicija ne bismo vjerovatno ništa mogli zaključiti što bi bilo korisno niti za Crnu Goru, niti za Hrvatsku”, poručio je Anušić.

On je kazao da je juče bio u Crnoj Gori na obilježavanju Dana Hrvata, ali da do razgovora sa predstavnicima Vlade Crne Gore mora doći.

“Mora se početi pregovarati, tu nema nikakve dileme, ja sam i bio spreman pregovarati, ali ako ćemo govoriti o tome da brod Jadran nije hrvatsko vlasništvo, to je neistina, to je potpuna neistina. Ako ćemo govoriti o tome da se ploča u Morinju treba promijeniti, ja se s tim ne mogu složiti nikako, niti će se vlada Republike Hrvatske sa stim složiti. To su početne stavke, postavke o kojima mi ne možemo razgovarati na način da o tome pregovaramo. Tu su jasne stvari, možemo pregovarati o mnogo drugih stvari u kojima trebamo naravno razgovarati, pregovarati, ali neke vlade prije u Crnoj Gori su taj problem riješile. Niz problema se rješavalo i Hrvatska je uvijek pružila ruku i pružat će ruku i dalje Crnoj Gori u njenoj želji da postane članica EU, da postane zemlja koja će vrednovati baštiniti i zapadne vrijednosti i u tom smislu ćemo Crnoj Gori pomagati i dalje", zaključio je Anušić.

Podsjetimo Krapović je u četvrtak, na Televiziji Vijesti, rekao da shodno potpisanim sporazumima nakon disolucije Jugoslavije, Hrvatska nema pravo da traži školski brod "Jadran" i da nisu spremni da pregovaraju o vlasništvu.

On je, govoreći o ploči u bivšem vojnom logoru Morinj, kazao da je ploča postavljena na pogrešan način i da natpis ne odgovara činjenicama i da ta ploča treba da bude zamijenjena drugom sa adekvatnim tekstom.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније