Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

TVCG [ R.B. ]

11. 01. 2024. 15:23 >> 15:26
1
Čitaj mi:

IVANOVIĆ U BUDIMPEŠTI

Cilj da se pregovarački proces završi do kraja mandata 44. vlade

Crnogorska vlada nastoji da do kraja mandata završi pregovarački proces, kazao je šef diplomatije Filip Ivanović u Budimpešti, nakon sastanka sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom. Sijarto je ocijenio da će ova godina biti veoma važna na globalnoj političkoj sceni, jer će biti održani izbori u mnogim državama.

"Imamo ambiciju da do kraja mandata ove vlade, dakle u naredne tri i po godine, okončamo ono što je do nas, odnosno da završimo pregovarački proces. Kao što je poznato od prošle godine od strane brojnih zvaničnika Evropske unije se pominje 2030. godina kao godina kada bi i Evropska unija trebalo da bude spremna da primi nove članice, ali i da države kandidati budu spremne da postanu članice. Što se tiče Crne Gore, mi ćemo to svakako uraditi", kazao je Ivanović u Budimpešti.
 
Sijarto je istakao da je Mađarska i do sada bila najglasnija u pogledu značaja proširenja.
 
"Treba da znamo da evropske zemlje, članice Evropske unije, treba da prestanu sa licemernim ponašanjem i treba iskreno da podrže proširenje, proces proširenja", poručio je mađarski ministar.  
 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније