Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 12. 2023. 19:34 >> 19:34

MARTINOVIĆ – FELTEN

"Vjerujemo u dobru saradnju Njemačke i Crne Gore"

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović, sastao se ambasadoom Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, Nj. E. Peterom Feltenom.

"Raduje me što ćete predvoditi delegaciju 44. Vlade Crne Gore na ovako bitnoj Konferenciji o klimatskim promjenama za dalje djelovanje na tom polju“, rekao je  Felten.

Martinović je rekao da je učestvovanje na COP28 važno i za napredak Crne Gore na njenom evropskom putu.

U toku, kako se navodi, sastanka bilo je riječi i o svim gorućim temama u Crnoj Gori, ali i poboljšanju zakonodovnog okvira iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

"Martinović i ambasador Felten saglasni su da je sa nadležnim ministarstvima i instutucijama potrebno pronaći ekološko i ekonomsko održivo rješenje za Solanu Ulcinj, i samim tim dati doprinos ispunjavanju ekoloških kriterijuma za brzo učlanjenje u EU", navodi se u saopštenju. 

Tokom razgovora je, kako je sopšteno, ocijenjeno da je potrebno naći način kako bi se povećao broj njemačkih turista u Crnoj Gori, ali i obrnuto, a stavljen je i akcenat i na razvoj turizma na sjeveru, čije je potencijal prepoznat.

"S tim u vezi, Felten je napomenuo važnu ulogu nacionalnih parkova, kako zbog zaštite životne sredine, tako i zbog ekološko kompatibilnog turizma, i u tom smislu naglasio važnost saradnje Nacionalnih parkova Durmitor i Švarcvald", navodi se u saopštenju.

„Gradićemo i razvijati se u skladu sa ekološkim standardima, koji neće uticati na razvoj naše zemlje i vjerujem da na tom putu imamo Njemačku kao iskrenog prijatelja i partnera“, poručio je Martinović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније