Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.Љ.

19. 11. 2023. 07:49 >> 11:10
1

DEJAN ĐUROVIĆ

"Najviše cijenim iskrene i otvorene ljude"

Poslanik Dejan Đurović odrastao je u Virpazaru. Bio je talentovani fudbaler i branio je za više timova, među kojima je i Partizan. Ipak, izabrao je da nastavi obrazovanje i da se bavi politikom koja mu je bila oduvjek bliska. Danas voli da navija, da se druži sa svojim prijateljima i da skuplja slike umjetnika Uroša Toškovića koji mu je bio blizak prijatelj.

U emisiji "Upoznajte parlamentarce", Đurovoć kaže da djetinjstvo pamti po stalnim porodičnim okupljanjima. Kroz osnovnu školu čeličio ga je otac koji mu je bio i nastavnik,jedini kod koga je imao četvorku.

“U osmom razredu ja i moja majka odlučimo da napišemo žalbu nastavničkom vijeću i da tražimo od drugog profesora da me ispita. Nastavničko vijeće se odlučilo da mi da odličnu ocjenu  tako sam osnovnu pkolu prošao sa svim peticama”, prisjeća se poslanik.

Bio je jedan od mnogih talentovanih golmana koji su potekli iz Crmnice. Branio je za OFK Titograd, Igalo, kasnije i Partizan. Igrao je za Partizan pola godine, a nakon toga je prekinuo fudbalsku karijeru  okrenuo se obrazovanju. Ostala mu je strast prema navijanju.

“Dok sam igrao za Partizan, svaki dan sam prolazio pored Zvezdinog stadiona. Vječita mi je želja bila, koja mi se neće ispuniti da zaigram na Marakani. Nije korektno prema klubu u kom sam trenirao, ali to je bilo jače od mene”, kazao je on.

Prijatelji za cijeli život stekao je u srednjoj školi. Sa njima je dan danas vrlo blizak. Svoje slobodno vrijeme najradije provodi sa njima u kafani i druženjima.

Poseban prijatelj bio mu je crnogorski umjetnik Uroš Tošković. Kolekcionar je njegovih djela i rado se prisjeća svih dogodovština sa Toškovićem.

“Danas bi svi koji studiraju marketing mogli da uče od njega. Sjećam se kada su svi u Beogradu nosilicrne kožne mantile i crne cipele. Uroš nije želio da bude kao svi. Kupio je bijele i crne cipele, obuo jednu bijelu, jednu crnu. Dok se spuštao prema Knez Mihajlovoj, našao je mrtvu rodu, stavio je na ramene i tako prošetao. Svi su se zapitali ko je taj čudak, a onda je uslijedio odgovor, to je umjetnik Uroš Tošković”, sjeća se Đurović.

Istakao je da mu zadovoljstvo pričinjava što je bio dio njegovog života i što ga je nazivao prijateljem.

Kod ljudi najviše cijeni iskrenost i otvorenost, što, kako kaže, odlikuje njegove Crmničane, a smatra da im fali malo strpljenja.

Uvijek je želio da se bavi politikom.

“Politika vam uzima slobodu, ali su i velike prednosti koje imate, ne mislim na finansijske, već prednosti uspjeha kao što je prilika da glasate za nešto istorijsko kao što je novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti, da budete dio tima koji se bori za slobodu”, rekao je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније