Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 10. 2023. 14:22 >> 15:17
2

ZBOG ULASKA U VLADU

Demokratski savez u CG izlazi iz koalicije Albanska alijansa

Demokratski savez u Crnoj Gori izlazi iz koalicije Albanska alijansa nakon što je ta koalicija ušla u sastav nove Vlade.

Kako se navodi u saopštenju, rukovodstvo Demokratskog saveza u Crnoj Gori jednoglasno je odlučilo  da ne podrži formiranje nove Vlade Crne Gore.

"Izražavamo žaljenje i ogorčenje što su se naši koalicioni partneri, bez konsultacija i jednostrano, kroz razgovore u kafićima (pozivajući nas u posljednjem trenutku da potpišemo sporazum), prihvatili da legitimišu vladu sa proruskom, antialbanskom i anti-građanskom orijentacijom. Ranije uspostavljena praksa da formalna zalaganja za navodnu prozapadnu orijentaciju prethode formiranju druge vlade koja kasnije nastavlja rad na sopstvenoj proruskoj agendi, za nas je neprihvatljiva i smatramo štetnom za Albance u Crnoj Gori", kazali su iz Demokratskog saveza u Crnoj Gori.

Naveli su i da su kao nacionalna stranka, uvijek bili pristalica i podrška državotvornih i prozapadnih procesa, ali su, kako su naveli, dužni da u isto vrijeme čuvaju svoj nacionalni i kulturni identitet, kao što su to uvijek činili.

Podsjećamo, Albanska alijansa prihvatila je Sporazum o formiranju Vlade, iako je nosilac te liste Genci Nimanbegu bio protiv. Prema saznanjima Portala RTCG velika većina u rukovodstvu te koalicije je glasala da se sporazum prihvati, pa je Nimanbegu ostao u manjini.

Albansku alijansu činile su Nova demokratske snaga - Forca, Demokratski savez, Demokratski savez Crne Gore i građanska grupa "Pokret Tuzi".

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније