Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

18. 04. 2023. 15:57 >> 15:57
4

MAKRON ČESTITAO MILATOVIĆU

Crna Gora može računati na prijateljstvo i podršku Francuske

Predsjednik Francuske Emanuel Makron čestitao je Jakovu Milatoviću pobjedu na predsjedničkim izborima, poručujući da Crna Gora može računat na prijateljstvo i podršku Francuske.

Makron je rekao da protekli predsjednički izbori otvaraju novo poglavlje u istoriji Crne Gore od njene nezavisnosti 2006. godine.

“Želim Vam da pronađete put nacionalne sloge koja je od suštinske važnosti za dobro funkcionisanje demokratskih institucija i nastavak procesa evropskih integracija”, naveo je Makron.

On je zahvalio Crnoj Gori, NATO saveznici, na kontinuiranoj usklađenosti sa stavovima Evropske unije (EU) u pogledu inostrane politike u vremenu kada u Evropi traje rat.

Makron je rekao da se nada da će se tokom mandata Milatovića pregovori o članstvu o EU značajno ubrzati i da će se usvojiti reforme koje su neophodne za vladavinu prava i dobro ekonomsko upravljanje.

“Možete računat na prijateljstvo i podršku Francuske”, poručio je Makron.

On je istakao da je Francuska posvećena produbljivanju bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, posebno u oblasti ekonomije i bezbjednosti, čemu svjedoči osnivanje Centra za razvoj sajber kapaciteta na Zapadnom Balkanu (C3BO) za koji se, kako je rekao, nada da će brzo biti inaugurisan.

“U nadi da ću Vas sresti na marginama Foruma Globsec u Bratislavi ili prilikom Samita u okviru Evropske političke zajednice u Kišinjevu, molim Vas da primate izraze mog dubokog uvažavanja”, naveo je Makron u čestitki.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније