Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

25. 03. 2023. 13:50 >> 13:50
3

LEKIĆ PORUČIO

"Crna Gora da ostane evrocentrična, Evropa najveći gubitnik rata u Ukrajini"

Predsjednik skupštinskog Odbora za međunarodne odnose, Miodrag Lekić, saopštio je da je Evropa, pored ukrajnskog naroda, vjerovatno najveći, po više osnova, gubitnik rata u Ukrajini.

Lekić je istakao da Crna Gora treba da ostane evrocentrična.

"Ne budimo i mi dobrovoljni davaoci tuđe krvi Crna Gora treba da ostane evrocentrična, zapadna u političko-kulturnom smislu, a da pored opravdane solidarnosti sa ukrajnskim narodom bude otvorena prema mirovnim inicijativama. Pa i onim koje dolaze iz Turske, Kine, Izraela...", poručio je Lekić.

Najbolje i najlogičnije je, kako je ocijenio, da se pojavi snažna evropska mirovna inicijativa.

"Evropa je, pored ukrajnskog naroda vjerovatno najveći, i to po više osnova, gubitnik rata u Ukrajnini", naglasio je Lekić u emisiji "Link", na Radiju Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније