Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М.

21. 03. 2023. 16:27 >> 16:27

ADžIĆ

Značajna saradnja Crne Gore i S.Makedonije u domenu odbrane

Rukovodilac radom Ministarstva odbrane i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić razgovarao je na marginama Šumanovog foruma u Briselu sa sa ministarkom odbrane R. Sjeverne Makedonije Slavjankom Petrovskom i istakao značajnu saradnju dvije zemlje u domenu odbrane.

"Tom prilikom je izraženo zadovoljstvo odličnom bilateralnom saradnjom u domenu odbrane, koja se temelji na prijateljskim odnosima Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Naglašeno da je jedan od najvažnijih segmenata saradnje školovanje crnogorskih kadeta na Vojnoj akademiji „General Mihailo Apostolski“ u Skoplju, ali da je saradnja na veoma visokom nivou i u drugim oblastima", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Dodaju da je Adžić je imao priliku da se sastane sa visokim predstavnikom Evropske unije za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednikom Evropske komisije Džosefom Boreljom.

"Tom prilikom, Adžić je istakao da  je članstvo u EU naš glavni, strateški prioritet, te da čvrsto vjerujemo u evropsku budućnost naše zemlje", navodi se u saopštenju.

Adžić se sastao i sa ministrom odbrane Republike Srbije, Milošem Vučevićem i tom prilikom su istakli obostranu spremnost daljeg razvoja odbrambene saradnje, naglasivši da je jačanje regionalne saradnje ključno kako za jačanje međusobnog povjerenja, tako i za stabilnost regiona Zapadnog Balkana.

"Nakon panela, uslijedili su okrugli stolovi, koji su se održali na različite teme iz sfere odbrane i bezbijednosti, a koji su predstavljali priliku za razmjenu mišljenja, ali i razmatranje modaliteta za jačanje partnerstava, u cilju što efikasnijeg suočavanja za zajedničkim izazovima", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније