Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.

03. 02. 2023. 09:40 >> 09:45
6

NA PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA

Prava Crna Gora će podržati Mandića

Predsjedništvo Prave Crne Gore kao i Glavni odbor većinom glasova donijeli su odluku da na predstojećim Predsjedničkim izborima daju podršku kandidatu Demokratskog fronta Andriji Mandiću, saopšteno je iz te partije.

Kako su kazali, Predsjedništvo i Glavni odbor su zauzeli stav o potrebi objedinjavanja i okupljanja snaga 30. avgusta koje su činile koaliciju Za budućnost Crne Gore i podrške zajedničkom kandidatu, kao odgovoran potez prema biračima koji su umarani neslogom i stalnim cjepkanjem pobjede u kojoj su oni na prethodnim parlamentarnim izborima bili najdominantniji dio.

"Neuspjeh pregovora o formiranju 44. Vlade, koji je direktna posledica politički i diplomatski navalentnog miješanja predstavnika međunarodne zajednice u unutrašnje stvari suverene države i otvorena stigmatizacija dijela lidera i političkih partija kao neprihvatljivog dijela crnogorske političke scene, nametnuo je kao, čini se, uslov evropskih integracija Crne Gore, tezu o svođenju unutrašnje politike na partije takozvanog centra i partije koje, u smislu saradnje sa međunarodnim partnerima, ne znače ništa", poručili su na sastanku.

Ovakav narativ i desuverenizacija Crne Gore neprihvatljiv je, kako su zaključili, ali i neopravdan i predstavlja najdirektnije gaženje Ustavnog prava građanina da bira i bude biran, svodeći ga na puko napisanu normu koja u realnosti ne pronalazi svoj smisao ni svoje postojanje.

Predsjedništvo i Glavni odbor Prave Crne Gore izražavaju, kako ističu, podršku evropskim integracijama, uz nužan uslov očuvanja kulturnog, istorijskog i tradicionalnog nasleđa bez podređivanja suvereniteta suštinskoj kontroli i uslovljavanju političkog života, u kom kontestu je, između ostaloga, važna kandidatura lidera Demokratskog fronta, Andrije Mandića na izborima za Predsjednika Crne Gore.

"Stoga su Predsjedništvo Prave Crne Gore kao i Glavni odbor većinom glasova donijeli odluku da na predstojećim Predsjedničkim izborima daju podršku kandidatu Demokratskog fronta Andriji Mandiću. Na talasu slobode dočekane 30. avgusta, Predsjeništvo i Glavni odbor Prave Crne Gore pozivaju građane da na izborima u martu na birališta izađu u što većem broju, kako bi još jednom potvrdili osvojenu pobjedu i kako bi se nastavio nezaustavljivi pad DPS-a", istakli su iz Prave Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније