Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 12. 2022. 20:02   >>  19:58 6

MUHOVIĆ PORUČIO

"Bošnjaci da ne idu na proteste čiji cilj je povratak DPS-a"

Nezavisni odbornik u petnjičkom parlamentu i bivši potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja, Adnan Muhović, pozvao je sve Bošnjake u zemlji i inostranstvu da ne podliježu manipulacijama i ne idu na proteste koje, kako je rekao, "organizuje bivši režim i Demokratska partija socijalista sa ostacima službe koji za cilj imaju destabilizaciju Crne Gore i povratak na vlast DPS-a, kojem povratka nema".

"Pozivam sve Bošnjake u zemlji i dijaspori da ne podliježu manipulacijama i da ne idu na takozvane proteste. Bošnjaci su se kao narod dokazali kad je u pitanju odnos prema državi i nema potrebe da se dodatno dokazuju, i to baš nikako DPS-u i preko DPS-a, koji je najgora nepogoda i prirodna i neprirodna koja je pogodila Crnu Goru i njene građane. Naprosto, Bošnjaci treba da shvate da je došlo novo vrijeme u politici i međunacionalnim odnosima, a da je prošlo vrijeme starog režima", poručio je Muhović u izjavi dostavljenoj "Vijestima".

Istakao je da posebno to moraju da shvate "naši ljudi u dijaspori".

"I da politiku svojih klubova u Luksemburgu, Njemačkoj i drugim državama usklade sa novim politikama i interesima Bošnjaka, a ne pošlog režima. Mislio sam da će im sve bit jasno poslije pada DPS-a u Podgorici, ali neki njihovi predstavnici nakačeni na bivšu vlast još uvijek pokušavaju da biju bitke za tuđe interese, a na štetu sopstvenog naroda. Ja im poručujem da ne tuguju za 'partijom' i da više brinu o interesima koji proizilaze iz novog stanja na terenu. Neka ne povezuju neke ljude sa '90-im, koji su tada tek rođeni, već da realno razmisle ko je bio 'slika i prilika' toga vakta, ko je tada hapsio Bošnjake i naše lidere i prikrivao zločine nad našim narodom. Ima nas koji ćemo na to opominjati", poručio je Muhović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније