Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V./А.М.

16. 12. 2022. 12:09   >>  14:16 4

SMIJENjENI NAČELNIK ISTRAŽNOG ZATVORA

Spasojević: Kroz disciplinski postupak dokazaću da nijesam kriv

Doskorašnji načelnik Istražnog zatvora Predrag Spasojević za Portal RTCG prokomentarisao je odluku da bude raspoređen na drugo radno mjesto. On je rekao da će na kraju disciplinskog postupka dokazati da nije kriv.

"Sve što sam uradio, uradio sam u cilju zaštite svoje porodice. Na kraju disciplinskog postupka dokazaću da nijesam kriv. U to sam sasvim uvjeren. Što se tiče prebacivanja na drugo radno mjesto i do sad sam odgovarao svim profesionalnim zadacima u punom kapacitetu, tako da će to sigurno biti i u ovom slučaju", rekao je Spasojević  u izjavi za Portal RTCG. 

Podsjećamo, menadžment UIKS- a pokrenuo je  disciplinski postupak  protiv Spasojevića zbog medijskih istupa, i davanja službenih podataka neovlašćenom licu, rečeno je ranije  Portalu RTCG u Vladi.

U toku disciplinskog postupka, Spasojević će biti prebačen na drugo radno mjesto.

Novi načelnik Istražnog zatvora biće Vlado Šćepanović.

Spasojević je gostujući na TV A plus kazao da vrlo brzo očekuje predsjednika Crne Gore i DPS-a Mila Đukanovića kod njega i da će mu spremiti ćeliju po svim standardima.

Povodom te izjave, reagovali su iz DPS-a i kabineta predsjednika države, ističući da je Spasojević na krajnje neprimjeren način nasrnuo na najvišu državnu instituciju, na Predsjednika Crne Gore, te da se mora pokrenuti odgovarajući postupak pred državnim organima.

Menadžmet Uprave za izvršenje krivičnih ogradio se od njegovih izjava, "posebno onih koje sadrže bilo koji politički segment, a koje nijesu spojive sa poslovima i radnim zadacima državnog službenika i namještenika UIKS-a".

UIKS: Spasojević neovlašćeno iznio podatke koji se tiču bezbjednosti

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) saopštili su da su danas, zbog donošenja odluke o pokretanju disciplinskog postupka, službenika Predraga Spasojevića privremeno prerasporedili na drugo radno mjesto.

Kako navode, Spasojeviću se stavlja na teret da je neovlašćeno iznio određene podatke koji se tiču bezbjednosti u javnost, “uz činjenicu da za odredene medijske nastupe nije tražio niti dobio saglasnost starješine organa”.

“Uzimajući u obzir događaj koja se dogodio porodici Spasojević, bacanje eksplozivne naprave u blizini njegovog stambenog prostora, dovođenja u opasnost živote članova porodice, te povezanost tog događaja sa poslovima koje je obavljao u Upravi, najljubaznije molimo javnost da budemo uzdržani u odnosu na predmetni slučaj”, ističu iz UIKS-a dodajući da pružaju punu podršku svim zaposlenim koji su se našli ili se mogu naći na meti kriminalnih grupa ili pojedinaca zbog izvršavanja profesionalnih zadataka u Upravi.

Podsjećamo, na kapiju od porodične kuće Spasojevića aktivirana je bomba  početkom decembra. Tom prilikom pričinjena je manja materijalna šteta.

“Uzimajući u obzir događaj koji se dogodio porodici Spasojević, bacanje eksplozivne naprave u blizini njegovog stambenog prostora i dovođenja u opasnost života njegovih članova porodice, te povezanost tog događaja sa poslovima koje je obavljao u Upravi, najljubaznije molimo javnost da budemo uzdržani u odnosu na predmetni slučaj”, saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je krivični predmet protiv osumnjičenih Željka Lakušića (34) i Filipa Popovića (21), zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, izvršenog na štetu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića.

Nakon tužilačkog zadržavanja do 72 časa, njima je odlukom sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici određen pritvor do 30 dana.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније