Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.

16. 12. 2022. 16:00 >> 16:02

DF

"Podrška Spasojeviću, potrebna promjena strategije u borbi protiv kriminala"

Demokratski front saopštio je da snažno podržava Predraga Spasojevića u njegovim nastojanjima i smatra da mjere Uprave za izvršenje krivičnih sankcija protiv njega nisu pravedne, već motivisane razlozima izvan profesionalnih kvalifikacija.

"Sve su prilike da je Spasojević u težnji da Istražni zatvor privede svrsi pogodio u srž problema. Upravo se zato i našao na udaru kriminalnih grupa koje su izvršile bombaški napad na njega i njegovu porodičnu kuću", napisali su na Fejsbuku.

Demokratski front se, ističu, slaže sa Spasojevićem da se borba protiv organizovanog kriminala i korupcije ne vodi kao što se dosada radilo i da su potrebne promjene strategije.

"Mnogi pritvorenici se ne resocijalizuju provodeći vrijeme iza rešetaka i nakon izlaska iz ZIKS-a ne postaju bolji i korisni članovi društva, nego ih sami ZIKS okrene krivičnim djelima. Nakon pritvora, oni na slobodi počnu da se bave nečasnim radnjama koje znaju da dobiju i ozbiljnije oblike nego što su bili razlozi njihovog pritvaranja", poručuju u saopštenju.

Kako navode, naročito brine činjenica da svojim ponašanjem oni loše utiču i na zatvorske čuvare i osoblje, te i oni uplivaju u vode nedozvoljenih aktivnosti, a za to ne snose nikakve sankcije.

"Smatramo da je UIKS donijela ishitrenu odluku protiv Spasojevića koju treba dobro da preispita jer problem nije u ljudima kao što je on, već u sistemu gdje zatvor gubi odliku kaznene mjere i nema momenat resocijalizacije. Prema tome, potrebni su hitni koraci promjene pristupa nadležnih institucija. Profesionalci moraju nastaviti sa svojim poslom, a država treba adekvatno da kažnjava one koji to zaslužuju. Još jednom da ponovimo, dajemo snažnu podršku Predragu Spasojeviću i svim ljudima sličnim njemu u ZIKS-u", zaključuju iz DF-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније