Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Т.Г.

13. 12. 2022. 11:07   >>  11:06 1

KONSULTANT ZA MEĐUNARODNU JAVNU POLITIKU

Begović: EU što hitnije da imenuje specijalnog izaslanika

Evropska unija bi što hitnije trebalo da imenuje specijalnog izaslanika, kako bi se ubrzali integracioni procesi, s obzirom na to da je prilično nepovoljan i nezreo razvoj političkih odnosa, ocijenio je Konsultant za međunarodnu javnu politiku Marko Begović.

"Imajući u vidu sadašnji, prilično nepovoljan i nezreo razvoj političkih odnosa, dok s druge strane postoji strateška odluka Zapada da Crna Gora bude naredna članica, EU bi što hitnije trebalo da imenuje specijalnog izaslanika, kako bi se ubrzali integracioni procesi", napisao je Begović na svom Tviteru. 

Istakao je da se u prethodnih desetak godina pokazalo da ne postoji stručnost da se integracioni procesi zemlje završe u razumnom roku.

"U prethodnih desetak godina pokazalo se da ne postoji potrebna stručnost ali i politička mudrost da se integracioni procesi zemlje, u kojoj ne stanuje preko 550 hiljada građana, završe u razumnom roku", zaključio je Begović. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније