Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

П.Р.

06. 12. 2022. 19:05 >> 19:01

NA POZIV EVROPSKOG PARLAMENTA

Abazović večeras u Briselu, sjutra prisustvuje molitvenom doručku

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović otputovaće danas u posjetu Briselu, gdje će na poziv članova Evropskog parlamenta prisustvovati Evropskom molitvenom doručku.

Kako je sapšteno iz Kabineta premijera, Abazović će po dolasku u Brisel govoriti na svečanoj večeri uoči centralnog događaja u organizaciji EPB (European Prayer Breakfast) u Kraljevskom muzeju umjetnosti u Briselu.

"U srijedu premijer će prisustvovati molitvenom doručku, koji se održava u okvirima američkog molitvenog doručka, a ovogodišnji 25-ti jubilarni će se održati u Evropskom parlamentu", navode u saopštenju.

Nakon molitvenog doručka, Abazović će govoriti na panelu u organizaciji "Friends of Europe" gdje će uvodna obraćanja osim premijera imati i predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski i predsjednik Albanije Edi Rama.

"Think thank organizacija 'Friends of Europe' predstavlja jedan od vodećih nezavisnih istrazivačkih centara u Evropi, koji ima za cilj izgradnju mirne, stabilne i prosperitetne Evrope. Ovogodišnji Samit 'EU-ZB' jedan je od vodećih događaja koji se bavi temom Balkana, a koji omogućava inovativnu diskusiju u pogledu budućnosti regiona i razvijanju odnosa sa Evropskom unijom", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније