Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina/M.L.B. ]

06. 12. 2022. 14:28   >>  14:40 3

ABAZOVIĆ ODGOVARA

Poziv DPS-a korak unaprijed

Poziv Demokratska partija socijalista (DPS) na sastanak na kome bi se postigao dogovor u vezi sa izborom sudija Ustavnog suda je korak unaprijed, kazao je premijer Dritan Abazović.

Šef poslaničkog kluba DPS Crne Gore Danijel Živković uputio je dopis šefovima poslaničkih klubova da se sjutra organizuje sastanak povodom aktuelnih političkih dešavanja. Posebno bi se razgovaralo o izboru sudija Ustavnog suda.

Abazović je novinarima, nakon posjete Luci Bar, rekao da je koncept DPS-a da ne želi da učestvuje u glasanju za sudije Ustavnog suda bio pogrešan starteški pristup i da je odlično što je ta stranka spoznala grešku.

„Ako je DPS promijenio svoju strategiju onda je to korak unaprijed. Dajte da se sjutra na sastanku vidi da li će se nešto efektuirati“, rekao je Abazović.

On smatra da bi trebalo izabrati više od jednog sudije Ustavnog suda, kako bi imali neparan broj sudija koji može da donosi odluke.

„Ne znam šta znači da izaberemo jednog sudiju. Izabrali smo jednog za Sudski savjet, ali dajte da napravimo neke iskorake, da kompletiramo institucije. To je moj apel“, naveo je Abazović.

Na pitanje da li izbor samo jednog sudije Ustavnog suda može dovesti do povlačenja Zakona o predsjedniku ili određivanja datuma prijevremenih parlamentarnih izbora, Abazović je rekao da izbor sudije pomaže oko pomenutih procesa.

"Ako se izabere sudija onda se Zakon o predsjedniku može urgentno poslati Ustavnom sudu. Može odmah da se razgovara o datumu prijevremenih parlamentarnih izbora zajedno sa predsjedničkim, pa samim tim taj Zakon nema veći značaj“, naveo je Abazović.

On je kazao da su, ako DPS odluči da odblokira Ustavni sud, druga pitanja manje relevantna.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније