Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Б.

01. 12. 2022. 10:34 >> 11:30
1

ERAKOVIĆ

"Strah i povlačenje nijesu opcija"

Potpredsjednik DPS-a i poslanik Jevto Eraković kazao je da mu je, nakon protesta “Ima nas”, na društvenim mrežama prijećeno smrću i poručio da strah i povlačenje nijesu opcijas. On je skrenuo pažnju na to da se na društvenim mrežama satanizuju, vrijeđaju i prijeti se ljudima koji javno istupaju braneći ideju građanske, sekularne, antifašističke, evropske, samostalne i demokratske Crne Gore.

On je kazao da je nakon trećeg protesta "Ima nas" kao odgovor na jedan njegov tvig sligla prijetnja smrću.

Kako je pojasnio, njegov tvit se odnosio na uvrede i prijetnje kojima su danima i sedmicama izloženi učesnici i organizatori protesta.

"Kako jača pokret 'Ima nas', tako, zakonomjerno, rastu i prijetnje i uvrede koje postaju sve zloslutnije i sve monstruoznije. To je neprihvaljivo. Na ovakav trend ne smiju se zatvarati oči i uši. Ne smije se ostati nezainteresovan ili nijem na toliku lavinu najgoreg rječnika i ponašanja. Prijetnje se moraju prijavljivati, potom bez odlaganja treba da budu procesuirane.
Društvo, u svakom segmentu - od institucija do učesnika interakcija na društvenim mrežama, treba i moraju da ukazuju na štetnost, na opasnost od ovakvog ponašanja. Ko god da je nasilnik i ko god da je žrtva", naglasio je Eraković u saopštenju.

Kako je kazao, žrtve ovog, kao i svakog drugog nasilja, ne smiju ostajati usamljene i prepuštene same sebi.

"Kao ljekar i kao političar pozivam sve aktere u društvu da budu aktivni kako bi se suzbio ovaj izuzetno štetan trend, kako bi se žrtve osnažile, a crnogorsko društvo iskoračilo iz zone socio patologije. Sve koji jesu ili žele da postanu dio pokreta "Ima nas" pozivam da nam se pridruže u borbi za bolje društvo. Našu zemlju nećemo prepustiti nasilnicima bilo koje vrste.
Pred nama je jasan cilj - da se izborimo za slobodnu, stabilnu, evropsku i zdravu Crnu Goru u kojoj ljudi neće strahovati zbog toga što jesu", poručio je Eraković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније